Cristiano Ronaldo je dvakrat premagal Joseja Manuela Pinta. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je dvakrat premagal Joseja Manuela Pinta. Foto: Reuters
Lionel Messi
Razočaranje Lionela Messija. Foto: Reuters
Raphael Varane in Jose Mourinho
Raphael Varane je po zadetku za 0:3 stekel v objem trenerju Joseju Mourinhu. Foto: Reuters

Barca je v krizi. Prejšnjo sredo je v Milanu z 2:0 klonila v Ligi prvakov, zadetek je prejela na zadnjih 11 tekmah, danes pa niz podaljšala na 12. srečanje. V 13. minuti je z 11-metrovke mrežo gostiteljev načel Cristiano Ronaldo, potem ko je prekršek nad njim storil Gerard Pique. Portugalec je po desni strani prodrl v kazenski prostor, preigraval in si podal žogo naprej, Pique pa ga je podrl in sodnik Alberto Undiano Mallenco je pokazal na belo točko.
Barca je imela v nadaljevanju žogo več časa v svoji posesti, toda le redko zagrozila kompaktnemu in pozornemu Realu. Najbližje izenačenju je bil v 39. minuti Lionel Messi, ki je s prostega strela meril nizko rahlo mimo desne vratnice.
Varane znova med strelci
V 57. minuti je Ronaldo, ki je postal prvi nogometaš v zgodovini z zadetkom na šestih zaporednih "el clasicih" v gosteh, povišal na 0:2 in na svoji 18. tekmi proti Barceloni v dresu "galaktikov" že 12. zatresel mrežo. Real je izvedel hiter protinapad. Sami Khedira je izpred svojega kazenskega prostora izbil žogo daleč naprej, Angel di Maria je bil na levi strani hitrejši od Carlesa Puyola, ga preigral (Puyolu je spodrsnilo) in streljal, vratarju Joseju Manuelu Pintu pa je žogo uspelo odbiti le do Ronalda, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti še drugič.
Domači trener Jordi Roura je moral ukrepati,
na igrišče je namesto Cesca Fabregasa poslal Davida Villo, toda Madridčani so v 68. minuti dosegli še tretji zadetek. Po strelu iz kota je z glavo žogo pod prečko poslal Raphael Varane, strelec (prav tako z glavo v 81. minuti) že na prvem srečanju v Madridu 30. januarja (1:1), ko je za Barcelono mrežo zatresel Cesc Fabregas (50. minuta). Real je na Camp Nouu tri zadetke zadnjič zabil marca 2007 (3:3).
Jordi Alba le ublažil poraz
Častni zadetek za tudi v drugem polčasu neprepričljivo Barco, nevarno samo iz nekaj položajev v gneči, je v 89. minuti prispeval Jordi Alba. V kazenski prostor je lepo podal Andres Iniesta, Alba pa je z nekaj metrov zadel z diagonalnim strelom z leve strani.
Drugi finalist bo znan v sredo, ko se bosta na povratni tekmi pomerila Sevilla in Atletico Madrid. Slednji bo branil prednost z 2:1.
V prvenstvu 16 točk prednosti
V soboto ob 16.00 bo v Madridu na sporedu še prvenstveni "el clasico", a ta tekma ne bo zelo pomembna, saj ima Barca že 16 točk naskoka pred večnimi tekmeci, do konca pa je le še 13 krogov.
Španski kraljevi pokal, polfinale, povratni tekmi:
Barcelona - REAL MADRID 1:3 (0:1) 1:1
Jordi Alba 89.; Ronaldo 13./11-m, 57., Varane 68.
Barcelona: Pinto, Alves, Pique , Puyol , Jordi Alba, Busquets, Xavi ( 72./Alcantara), Fabregas ( 58./Villa), Iniesta, Pedro ( 70./Tello), Messi.
Real Madrid: Lopez, Arbeloa , Varane, Ramos, Coentrao, Xabi Alonso ( 84./Essien), Khedira, Di María, Özil ( 78./Pepe), Ronaldo, Higuain ( 70./Callejon).
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Sreda ob 22.00:
SEVILLA - ATLETICO MADRID 1:2

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.