Nogometašice Teleinga Pomurja so morale priznati premoč Romunkam iz Cluja. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometašice Teleinga Pomurja so morale priznati premoč Romunkam iz Cluja. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometašice Teleinga ostale brez Lige prvakinj

Romunke so se prek odločilne tekme za prvo mesto zasluženo uvrstile med 32 najboljših ekip v Evropi. Čeprav so imele gostiteljice v Beltincih veliko podporo s tribun - na tekmi se je zbralo 1.200 gledalcev -, so tekmo bolje začele Romunke, v 7. in 11. minuti se je dvakrat izkazala vratarka Ljiljana Gardijan, ki pa je bila v 13. minuti vendarle nemočna.

Po drugem zaporednem kotu je Lidia Havristiuc z glavo ukanila vratarko Pomurja in romunske prvakinje so prišle do prednosti, saj jim je za napredovanje v Ligo prvakinj zadoščal že neodločen izid. Po prejetem golu se prekmurske nogometašice niso predale.

Romunke enostavno prevelik zalogaj
V 29. minuti je s strelom z 20 metrov poskusila Biljana Bradić, gostujoča vratarka je odlično posredovala in žogo izbila v kot. V nadaljevanju tekme so Prekmurke še odločneje krenile v boj, toda v 52. minuti so Romunke vodstvo podvojile. Po hudi napaki Manje Rogan se je Andrea Voicu sama znašla pred Gardijanovo in brez težav zadela levi spodnji kot vrat gostiteljic. V 75. minuti so gostiteljice izvedle najlepšo akcijo na tekmi, a je odličen strel Špele Kolbl le za las zgrešil cilj. Do konca tekme so nogometašice iz Beltincev skušale doseči vsaj častni gol, a brez uspeha.

"Romunke so upravičile vlogo favoritinj in gredo zasluženo v Ligo prvakinj. Bile so boljše in k temu nimam česa dodati," je po porazu svojih varovank dejal trener Prekmurk Bojan Jančar.

Na koncu drugo mesto
V drugi tekmi zadnjega kroga je v Lendavi estonski Pärnu z 2:1 (2:0) premagal Ekonomist iz Nikšića. Prvo mesto so z devetimi točkami osvojile nogometašice Olimpie iz Cluja, drugi je bil Teleing Pomurje s šestimi, tretji Pärnu s tremi, brez točk pa je kvalifikacije končal Ekonomist Nikšić.

Nogometašice Teleinga ostale brez Lige prvakinj