Dare Vršič je zadel proti svojemu nekdanjemu klubu. Foto: www.alesfevzer.com
Dare Vršič je zadel proti svojemu nekdanjemu klubu. Foto: www.alesfevzer.com

V Mariboru je goste v vodstvo v 35. minuti z 11-metrovke popeljal Dare Vršič (prekršek nad Nardinom Mulahusejnovićem je storil Nemanja Mitrović), deset minut pozneje je izenačil Rok Kronaveter.

Vijoličasti so se , čeprav so doma še tretjič zapored "le" remizirali, vsaj začasno znova zavihteli na vrh lestvice, kjer so bili nazadnje po 3. krogu.

Vršič zadel s "panenko"

Že na uvodu dvoboja je razburjenje Mariborčanov prinesla odločitev sodnika Davida Šmajca, ker po igranju Timoteja Dodleka z roko po strelu Kronavetra ni pokazal na belo točko.

V prvi polovici prvega polčasa z izjemo poskusa Mulahusejnovića za goste in Blaža Vrhovca za domače ni bilo pravih priložnosti, nato pa se je igra razživela. V 25. minuti Vršič iz sijajnega položaja ni zmogel premagati Ažbeta Juga. Minuto pozneje je mimo vrat znova meril Vrhovec, v 29. minuti pa še Rudi Požeg Vancaš z glavo.

V 34. minuti je obrambi Maribora pobegnil Mulahusejnović, ki ga je Mitrović spotaknil, 11-metrovko pa je mojstrsko s t. i. "panenko" izkoristil Vršič.

Koper je imel prek Mateja Palčiča z glavo in Žana Žužka iz neposredne bližine lepo priložnost, da poviša vodstvo, a se je obakrat izkazal Jug. Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 45. minuti, ko je po odbiti žogi Kronaveter zadel, potem ko je nespretno posredoval malce pokriti Ivan Vargić.

Sorodna novica Nenavaden primer Nardina Mulahusejnovića: od odpadnika do prvega strelca lige

Razveljavljen gol Kronavetra za 2:1

V drugem polčasu je prvi zapretil "Krona", ki je močno sprožil s prostega strela, a je Vargić odlično posredoval. Na mestu je bil tudi ob strelih Požega Vancaša in Jasmina Mešanovića, na splošno pa je imel v drugem delu več dela od Juga, ki je bil dejavnejši v prvih 45 minutah.

V 82. minuti je z roba kazenskega prostora še enkrat poskusil Vrhovec, a je žogo zlahka ustavil Vargić. Blizu vodstvu je bil nato Koper, vendar je Žužek v 88. minuti za las streljal mimo vratnice.

V sodnikovem dodatku je Kronaveter sicer žogo poslal v mrežo Vargića, a je Šmajc pred tem dosodil prekršek mariborskega nogometaša, kmalu zatem pa je označil še konec tekme.

Vršič: Glede na zapravljene priložnosti je grenak priokus
Etien Velikonja (desno) še čaka na prvi zadetek v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Etien Velikonja (desno) še čaka na prvi zadetek v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Mevlja sodeloval pri obeh zadetkih

Državni prvaki iz Celja so se proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Gorici do točke dokopali v 91. minuti z 11-metrovke.

V prvem polčasu so najprej zapretili gostje. Protinapad je s strelom sklenil Chinwendu Johan Nkama, a je Matjaž Rozman s skrajnimi močmi preprečil vodstvo Novogoričanov. V nadaljevanju so sicer imeli žogo več v svojih nogah Celjani, ob koncu polčasa pa so znova zapretili nogometaši Gorice. Z razdalje je sprožil Aleksandar Bjelica, a ni bil natančen.

Nato pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka sprožil še Goran Cvijanović, a mu je Rozman preprečil veselje in poslal žogo v kot. Iz kota je v naslednji akciji z glavo zadel Nejc Mevlja za vodstvo gostov.

V drugem polčasu so se domači trudili, da bi izenačili, a so bili Primorci trdni v obrambi. Ko se je že zdelo, da bo Gorica drugič v tej sezoni zmagala, pa je sodnik Roberto Ponis po prekršku Mevlje nad Dušanom Stojinovićem pokazal na 11-metrovko. Izkoristil jo je Filip Dangubić in poskrbel za delitev točk.

Kosić: Manjka samozavest in nekaj kakovostnih zaključkov v napadu

Prenos tekme Domžale – Mura

V nedeljo bomo na TV SLO 2 ob 17.30 prenašali dvoboj med Domžalami in Muro. Gostitelji bodo precej zdesetkani, saj imajo v njihovem taboru že deset ljudi, ki so okuženi z novim koronavirusom.

8. KROG

CELJE – GORICA 1:1 (0:1)
Dangubić 91./11-m; Mevlja 45.

Celje: Rozman, Kadušić, Stojinović, Ćalušić, Brecl, Benedičič, Novak (73./Kljun), Kerin (83./Koritnik), Pungaršek (59./Vrbanec), Kuzmanović (59./Bezjak), Dangubić.

Gorica: Marjanović, Hodžić, Tomiček, Mevlja, Bjelica, Paljk, Grudina, Nkama (65./M. Kavčič), Cvijanović (80./Bardanca), Velikonja, Smajlagić.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


MARIBOR – KOPER 1:1 (1:1)
Kronaveter 45.; Vršič 35./11-m

Maribor: Jug, Obreht (80./Tavares), Mitrović, Peričić, Klinar, Kolmanič, Vrhovec (90./Mlakar), Pihler, Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović.

Koper: Vargić, Palčič, Rajčević, Žužek, Jozinović, Dodlek, Knežević (33./Jelić Balta), Barišić (70./Stevanović), Vršič (80./Mišić), Pejić, Mulahusejnović (79./Spinelli).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


Nedelja ob 12.00:
BRAVO – ALUMINIJ

Ob 14.00:
CB24 TABOR SEŽANA – OLIMPIJA

Ob 17.30:
DOMŽALE – MURA
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                             
MARIBOR              8  3 4 1 17:9  13
MURA                 7  4 1 2 11:5  13
OLIMPIJA             7  3 3 1  7:5  12
CB24 TABOR SEŽANA    7  4 0 3 11:10 12
KOPER                8  2 4 2 10:9  10
BRAVO                7  3 1 3  9:11 10
CELJE                8  2 3 3  8:9   9
DOMŽALE              7  2 2 3 10:11  8
ALUMINIJ             7  2 2 3  5:10  8
GORICA               8  1 2 5  7:16  5