Sodnik Alen Borošak je pokazal rdeči karton branilcu Mure Janu Gorencu že v 15. minuti, česar pa Domžale niso znale izkoristiti. Namesto zadetka za 2:0 so bile na koncu kaznovane z izenačenjem in delitvijo točk. Foto: www.alesfevzer.com
Sodnik Alen Borošak je pokazal rdeči karton branilcu Mure Janu Gorencu že v 15. minuti, česar pa Domžale niso znale izkoristiti. Namesto zadetka za 2:0 so bile na koncu kaznovane z izenačenjem in delitvijo točk. Foto: www.alesfevzer.com

8. krog prve lige se je končal v nedeljo zvečer ob Kamniški Bistrici, kjer so zaradi koronavirusa zdesetkane Domžale (manjkalo je kar 7 igralcev!) gostile pred začetkom kroga vodilno Muro. A Pomurci so v zadnjem tednu zašli v krizo, dvakrat izgubili in pri tem med tednom pri drugoligašu Dravi Ptuj izpadli iz Pokala Slovenije, kjer so branili lanski naslov.

Končno smo pokazali naš karakter, ki je manjkal na zadnjih tekmah. Z igralcem manj smo se dobro postavili. Vedeli smo, na kakšen način lahko pridemo do pozitivnega izida. Na koncu pa smo zadeli ob prekinitvi. Upam, da smo se oddolžili za blamažo v pokalu.

Kapetan Mure Alen Kozar

Mura kar 75 minut z igralcem manj
V 15. minuti je bil zaradi prekrška na robu 16-m prostora in pravilu zadnjega igralca izključen Jan Gorenc. Branilec Mure je namreč s hrbta podrl napadalca Domžal Daria Kolobarića, ki je bil v neoviranem položaju za dosego zadetka.

Domžale so ob številčni premoči prevzele pobudo, a je v 1. polčasu niso znale izkoristiti. Ob tem so si privoščile tudi napako, a je iz protinapada Tomi Horvat ni znal izkoristiti. Kmalu bi Horvat postal veliki osmoljenec tekme, saj je skorajda dosegel avtogol, a je zadetek v lastni mreži s skrajnimi močmi preprečil Matko Obradović. Murin vratar je blestel že predtem, ko je še ob razmerju 11:11 ubranil nevaren strel Husmanija.

Sikošek le kronal številčno premoč Domžal

Številčno prednost in pobudo so Domžale kronale v 51. minuti. Žinić je poslal predložek z desne strani, s treh metrov je z glavo streljal Kolobarić, a je Obradović akrobatsko še ubranil streli iz bližine. A na odbito žogo je jurišal Gregor Sikošek in jo neubranljivo zabil pod prečko za 1:0.

Sledil je niz priložnosti za podvojitev prednosti Domžal, a zlasti kapetan Senijad Ibričić ni imel svojega dne pri zaključkih. Mura se je odprla in iskala priložnost za izenačenje. Po priborjenem kotu je ravno Ibričić slabo izbil žogo in še obležal pred lastnimi vrati. Po dvojnem odboju žoge je ta prišla do gostujočega kapetana Alena Kozarja, ki je iz bližine zatresel za 1:1.

Kozar za izenačenje Mure z igralcem manj
Izjave in analiza po tekmi Domžale - Mura

Preobrat v Sežani za skok na vrh

9. KROG

Sreda ob 16.00:
GORICA – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 18.00:
KOPER – CELJE

Četrtek ob 15.45:
OLIMPIJA – BRAVO

Ob 17.30:
MURA – MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 18.00:
ALUMINIJ – DOMŽALE

28-letni krilni napadalec Djala Aldair Balde, občasni reprezentant Gvineje Bissaua, je pokopal Olimpijo in popeljal Sežance na sam vrh lestvice! Foto: www.alesfevzer.com
28-letni krilni napadalec Djala Aldair Balde, občasni reprezentant Gvineje Bissaua, je pokopal Olimpijo in popeljal Sežance na sam vrh lestvice! Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je na gostovanju na Krasu povedla v 11. minuti, ko je zadel najbrž najboljši posameznik zmajev v novi sezoni Timi Max Elšnik. Đorđe Ivanović je na levi strani na kratko podal v notranjost do Elšnika, ki je z zavitim strelom poslal žogo v mrežo.

A je Tabor Sežana CB24 vrnila udarec že čez šest minut, ko je Hristos Rovas z glavo žogo v kazenskem prostoru vrnil do Djala Aldairja, ki je s takojšnjim udarcem zadel s 13 metrov.

V drugem delu so domače češnjice prevzela pobudo, pri čemer je bil ključen vstop v igro Leona Severja, ki je v 61. minuti stresel prečko Olimpijinega gola.

V 67. minuti je po preigravanju na robu kazenskega prostora gostov Mario Babić zatresel vratnico, odbitek pa je v mrežo nemoteno poslal Aldair. Nekaj minut pozneje je Sever znova nevarno streljal s polrazdalje, a tokrat tik mimo vratnice. Podobno nenatančen je bil v 76. minuti Andres Vombergar, ki je poskušal z glavo.

Že s peto zaporedno zmago na domačem stadionu Rajka Štolfe so Sežanci skočili na sam vrh Prve lige, kjer bodo tudi ostali, če se Mura ne otrese krize in zmaga pri Domžalah.

Prvi zadetek Šega za Bravo

Veselje nogometašev Aluminija po izenačenju rezervista Roka Prše v 71. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje nogometašev Aluminija po izenačenju rezervista Roka Prše v 71. minuti. Foto: www.alesfevzer.com

Bravo in Aluminij sta se zgodaj popoldne v Spodnji Šiški razšla z 1:1. V prvem polčasu sta si ekipi priigrali kar nekaj priložnosti, uspešnejši pa so bili gostitelji, ki so povedli v 24. minuti. Žan Trontelj je s prostega strela podal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je z glavo zadel Michele Šego. 20-letni Hrvat za Bravo igra kot posojen nogometaš Hajduka. Dosegel je prvi zadetek v dresu Ljubljančanov.

Isti igralec je mrežo zatresel tudi dve minuti pred tem, a je bil v prepovedanem položaju. Dve priložnosti je imel v prvem polčasu še Mustafa Nukić, tik pred odmorom pa Sandi Ogrinec.

Pri gostih je v 16. minuti Nemanja Jakšić z dobrih 20 metrov oplazil prečko, v 45. minuti pa je z leve strani zadel še zunanji del mreže. Na začetku drugega polčasa je z glavo oziroma ramenom žogo poslal malo mimo vrat.

Vratnici Ogrinca sledilo izenačenje Prše

Prša preprečil zmago Brava

Na drugi strani je bil v 54. minuti še bližje zadetku Ogrinec, ki je s prostega strela zadel vratnico. V 71. minuti pa je sledilo izenačenje. Jure Matjašič je z desne strani podal v kazenski prostor, kamor je povsem sam pritekel rezervist Roko Prša in poravnal izid.

V 79. minuti so Kidričani ostali z igralcem manj, saj je bil zaradi odrivanja Nina Žuglja izključen Mihael Klepač, a Bravu ni uspelo unovčiti številčne prednosti.


PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

8. KROG:


BRAVO – ALUMINIJ 1:1 (1:0)
Šego 24.; Prša 71.
RK: Klepač 79./Aluminij

Bravo: Orbanić, Drkušić, Trontelj, Kurtovič, Brekalo, Žinko, Agboyi, Ogrinec (69./Kramarič), Šego (87./Kidrič), Nukić, Kancilija (74./Žugelj).

Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Krajnc, Azemović, Pantalon, Horvat, Čermak (63./Kim), Matjašič, Grajfoner (62./Prša), Pečnik (73./Klepač), Flakus Bosilj (73./Maletić).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Rumeni kartoni: Agboyi, Žugelj; Jakšić, Krajnc, Pantalon, Prša.


Lestvica strelcev

5 - Nardin Mulahusejnović (Koper)

4 - Đorđe Ivanović (Olimpija)
Rok Kronaveter (Maribor)

3 - Djalo Aldair (Tabor Sežana)
Filip Dangubić (Celje)
Andrija Filipović (Mura)
Dario Kolobarić (Domžale)
Nino Kouter (Mura)
Jasmin Mešanović (Maribor)
Christos Rovas (Tabor Sežana)
Žan Žužek (Koper)

Sežanci prek Olimpije na vrh Prve lige

CB24 TABOR SEŽANA – OLIMPIJA 2:1 (1:1)
Aldair 17., 67.; Elšnik 11.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški (82./Hlad), Zebić (57./Sever), Krivičić, Mihaljević, Kouao, Aldair, Babić (83./Stanković), Rovas (71./Ndzengue).

Olimpija: Frelih, Marin, Korun (88./Bagarić, Samardžić, Andrejašič, Perković, Elšnik, Fink (64./Kurež), Ivanović, Vombergar, Vukušić (76./Blagaić).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Rumeni kartoni: Mihaljević, Nemanič, Djalo Aldair, Hlad; Vukušić, Marin, Kurež.


Mura v Domžalah le remizirala

DOMŽALE – MURA 1:1 (0:0)
Sikošek 51.; Kozar 80.
RK: Gorenc 15./Mura

Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Makovec, Žinič, Husmani, Pišek (81./Martinović), Svetlin (88./Sikimić), Ibričić, Kolobarić, Vuk (71./Mavretič).

Mura: Obradović; Kous, Kouter, Gorenc, Šturm; Horvat, Bobičanec (88./Brkić), Karničnik; Kozar, Maroša (20./Lovrić), Žižek (61./Cipot).

Rumeni kartoni: Vuk, Mavretič, Martinović; Kouter, Brkić.


Odigrano v soboto:
CELJE – GORICA 1:1 (0:1)
Dangubić 91./11-m; Mevlja 45.

MARIBOR – KOPER 1:1 (1:1)
Kronaveter 45.; Vršič 35./11-m

LESTVICA

CB24 TABOR SEŽANA    8  5 0 3 13:11 15
MURA                 8  4 2 2 12:6  14
MARIBOR              8  3 4 1 17:9  13
OLIMPIJA             8  3 3 2  8:7  12
BRAVO                8  3 2 3 10:12 11
KOPER                8  2 4 2 10:9  10
DOMŽALE              8  2 3 3 11:12  9
CELJE                8  2 3 3  8:9   9
ALUMINIJ             8  2 3 3  6:11  9
GORICA               8  1 2 5  7:16  5