Goran Cvijanović je načel mrežo Sežancev. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Cvijanović je načel mrežo Sežancev. Foto: www.alesfevzer.com

Goričane je v vodstvo v 24. minuti popeljal Goran Cvijanović, ki je ukanil vratarja Jana Koprivca z lepim diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora. Pet minut pozneje je z enajstmetrovke zadel še Etien Velikonja, potem ko je bil v kazenskem prostoru storjen prekršek nad Nejcem Mevljo.

Gosti so v prvem delu prišli do nekaj zaključnih strelov, še najnevarnejši pa je bil Mario Babić v 23. minuti, ko je sprožil z 20 metrov malce z desne in žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

V drugem polčasu je najprej v 53. minuti poskusil Velikonja, a je bil Koprivec na mestu, v isti minuti pa je na drugi strani Dominik Mihaljević sprožil v kazenskem prostoru, Adis Hodžić pa je žogo odbil z golove črte.

V 56. minuti je poskusil tudi Djalo Aldair, ki pa je bil premalo natančen, tako kot Mihael Briški malce pozneje. V 60. minuti je na drugi strani neoviran z roba kazenskega prostora sprožil Matija Kavčič, a je žogo poslal čez prečko.

Tabor je imel pobudo v teh trenutkih in iskal luknje v domači obrambi, nekajkrat sicer prišel do strelov, a so bili ti preslabi. Je pa v 90. minuti z 20 metrov sprožil rezervist Dino Stančič in premagal Darka Marjanovića. Izkazalo se je, da je s tem le ublažil poraz.

Gorica je z drugo zmago v sezoni ujela priključek, a bo tudi po tem krogu ostala na zadnjem mestu. Tabor, ki je 100-odstoten na domači zelenici, na gostovanjih še ni osvojil niti točke.

Sežanci poraženi v Novi Gorici
Preloženi dve tekmi Domžal

Zaradi novega koronavirusa v taboru Domžal je vodstvo prve lige preložilo tekmi 9. in 10. kroga Aluminij - Domžale in Bravo - Domžale, ki bi morali biti odigrani 29. oktobra oziroma 2. novembra.

Dva gola in podaja Vršiča za zmago kanarčkov
Režiser koprske zmage na Bonifiki je bil Dare Vršič, ki je v prvem polčasu dosegel dva zadetka. Ob koncu srečanja je zmago potrdil Nikola Krajinović.

Čeprav so Celjani celo nekoliko odločneje začeli tekmo, so domači povedli v 22. minuti. Maks Barišić je streljal z roba kazenskega prostora, Matjaž Rozman je žogo odbil, a le na nogo Vršiča, ki je iz bližine zadel za 1:0.

V 26. minuti je imel Barišić novo veliko priložnost, takrat je streljal iz bližine z leve strani, Rozman pa se je izkazal. V polčasu brez obilice priložnosti pa so Koprčani v 42. minuti izpeljali protinapad, tega je najprej zaključil Nardin Mulahusejnović, Rozman je znova žogo odbil, znova pa je bil na pravem mestu Vršič in še drugič na tekmi zadel. Tik pred tem so sicer Celjani zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega igranja z roko enega koprskih nogometašev, a sodniki niso dosodili ničesar.

Kmalu po začetku drugega dela je Žan Benedičič poskusil s 30 metrov, vendar je Ivan Vargić žogo brez posebnih težav odbil v kot. V 53. je Mulahusejnović z glavo poskusil pri Kopru, toda prešibko. V 54. minuti je na drugi strani Luka Kerin zadel le zunanji del mreže, sicer pa Celjanom nikakor ni uspelo pripraviti posebej nevarne akcije. V 68. je sicer od daleč poskusil Adva Kadušić, a je bil tudi on nenatančen.

Zato pa je bil natančen Nikola Krajinović v 84. minuti, ko je po lepi Vršičevi podaji stekel v kazenski prostor gostov in nato žogo med nogama Rozmana poslal v mrežo za 3:0. Koper je niz neporaženosti podaljšal na štiri tekme.

Koprčani prepričljivo ugnali prvake

V četrtek bo derbi v Murski Soboti, kjer bo gostoval Maribor. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

9. krog:

GORICA - CB24 TABOR SEŽANA 2:1 (2:0)
Cvijanović 24., Velikonja 29./11-m; Stančič 90.

Gorica: Marjanović, Paljk, Mevlja, Tomiček, Hodžić, Bjelica, M. Kavčič (87./Nkama), Grudina, Velikonja (79./Širok), Cvijanović (72./Oyewusi), Smajlagić.

CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (79./Stančič), Nemanič, Briški, Krivičić (62./Sever), Doukoure Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair, Babić, Rovas.

Rumeni kartoni: Velikonja, Marjanović; Djalo Aldair, Kouao, Grobry.

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


KOPER - CELJE 3:0 (2:0)
Vršič 22., 42., Krajinović 85.

Koper: Vargić, Jozinović, Rajčević, Žužek, Palčič (90./Badžim), Dodlek, Jelić Balta, Pejić (74./ Stevanović), Vršič (88./Čirjak), Barišić (73./Krajinović), Mulahusejnović (73./Vekić).

Celje: Rozman, Brecl, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Benedičič (61./Zaletel), Vrbanec (85./Kljun), Kerin (60./ Bezjak), Novak (60./Pungaršek), Kuzmanović (78./Koritnik), Dangubić.

Rumena kartona: Vekić, Krajinović.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


Četrtek ob 15.45:
OLIMPIJA - BRAVO

Ob 17.30:
MURA - MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Pred četrtkovim derbijem Mura - Maribor

Preloženo:
ALUMINIJ - DOMŽALE

Lestvica:                             
CB24 TABOR SEŽANA    9  5 0 4 14:13 15
MURA                 8  4 2 2 12:6  14
MARIBOR              8  3 4 1 17:9  13
KOPER                9  3 4 2 13:9  13
OLIMPIJA             8  3 3 2  8:7  12
BRAVO                8  3 2 3 10:12 11
DOMŽALE              8  2 3 3 11:12  9
CELJE                9  2 3 4  8:12  9
ALUMINIJ             8  2 3 3  6:11  9
GORICA               9  2 2 5  9:17  8
Sežanci poraženi v Novi Gorici
Koprčani prepričljivo ugnali prvake