3.283 dni ali skoraj devet let je čakal Arsene Wenger na svojo osmo lovoriko na klopi Arsenala, kamor je prišel septembra 1996. Foto: Reuters
3.283 dni ali skoraj devet let je čakal Arsene Wenger na svojo osmo lovoriko na klopi Arsenala, kamor je prišel septembra 1996. Foto: Reuters
Aaron Ramsey
Valižan Aaron Ramsey (na tleh) je odločil 133. finale pokala FA. Foto: Reuters
James Chester
James Chester (levo) in Alex Bruce proslavljata vodilni gol Hulla. Foto: EPA
Curtis Davies
Branilec Curtis Davies je povišal na 2:0. Foto: Reuters
Laurent Koscielny
Takole je Laurent Koscielny izenačil na 2:2. Foto: EPA
Arsenal osvojil prvo lovoriko po letu 2005

Ramsey je v 108. minuti sprejel izjemno podajo Oliverja Girouda s peto, nato pa z okoli desetih metrov poslal žogo za hrbet Alana McGregorja.

Valižan je s tem sklenil izjemen preobrat Arsenala, ki je po osmih minutah zaostajal že z 0:2. "Topničarji" so 11. osvojili pokal FA. Pri Hullu je bil Robert Koren na klopi.
Chester šokiral Arsenal
"Tigri" so sanjsko začeli srečanje, saj so povedli že v 3. minuti. Stephen Quinn je iz kota poslal predložek na rob kazenskega prostora, kjer je Tom Huddlestone žogo zadel "napol", a dovolj dobro, da je ta prišla do branilca Jamesa Chesterja, ki jo je "srečno" poslal za desno vratnico Lukasza Fabianskega.

Davies povišal na 2:0
Navdušenje Hullovih navijačev se še ni dobro poleglo, ko je semafor kazal že 2:0. V 8. minuti je David Meyler z leve strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Alex Bruce sprožil z glavo, Fabianski je ubranil strel, a le do branilca Curtisa Daviesa, ki je "odbitek" precej z desne strani pospravil v mrežo. Malo pozneje je Kieran Gibbs po strelu Brucea žogo odbil z golove črte.

Cazorla Arsenal vrnil v igro
Arsenal se je po šokantnem začetku pobral in v 17. minuti znižal zaostanek, potem ko je Santi Cazorla mojstrsko izvedel prosti strel z okoli 25 metrov. Žoga je končala v zgornjem levem kotu Alana McGregorja. Prekršek je izsilil prav Cazorla. V nadaljevanju se je igra nekoliko umirila. Hull je pametno branil prednost.

Koscielny izenačil na 2:2
V drugem polčasu je Arsenal jalovo napadal vse do 70. minute. Takrat pa je Laurent Koscielny po akciji iz kota žogo iz obrata z nekaj metrov le spravil za hrbet McGregorja. Malo pozneje bi Gibbs lahko odločil zmagovalca, a je z okoli desetih metrov meril čez vrata. Arsenal je bil do konca rednega dela nevarnejši nasprotnik, vendar se mreža Hulla ni zatresla, tako da je bil na vrsti podaljšek.

Aluko nevarno zapretil
V njem je Giroud najprej stresel prečko, nato pa je po golu Ramseyja Sone Aluko dvakrat nevarno zapretil. V 116. minuti je iz težkega položaja z leve strani streljal mimo praznih vrat, v 119. pa je njegov poskus ustavil Fabianski.

ANGLEŠKI POKAL FA

FINALE, London, Wembley


ARSENAL - Hull *3:2 (1:2)
89.345; Cazorla 17., Koscielny 70., Ramsey 108.; Chester 3., Davies 8.
* - po podaljšku


Arsenal:
Fabianski; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Ramsey, Arteta; Cazorla (105./Rosicky), Özil (105./Wilshere), Podolski (61./Sanogo); Giorud .

Hull: McGregor; Chester, Davies , Bruce (67./McShane); Elmohamady, Livermore, Huddlestone , Meyler , Rosenior (102./Boyd); Fryatt, Quinn (75./Aluko).

Sodnik: Lee Probert



Arsenal osvojil prvo lovoriko po letu 2005