Tako bo videti Santiago Bernabeu. Foto: Reuters
Tako bo videti Santiago Bernabeu. Foto: Reuters

Novico je na tiskovni konferenci razkril predsednik španskega nogometnega velikana Florentino Perez.

Florentino Perez na predstavitvi stadiona. Foto: Reuters
Florentino Perez na predstavitvi stadiona. Foto: Reuters

"Načrt je sprejet, želim vam sporočiti, da bomo naslednji teden podpisali pogodbe, aprila pa začeli priprave, da bomo lahko čim prej po koncu sezone začeli delo. To bo res stadion za prihodnost, najboljši na svetu," je prepričan Perez, ki ga je na predstavitvi spremljala tudi županja Madrida Manuela Carmena.

Obnova s premično streho bo ob še nekaj spremembah notranjosti in zunanjosti, kjer bo kovinski ovoj omogočal objavo fotografij in videa, stala okrog 500 milijonov evrov.

Obnovitvena dela naj bi trajala tri leta in pol, v tem času pa naj bi ekipa odigrala tudi vse tekme na stadionu, saj so vsa večja konstrukcijska dela predvidena zunaj tekmovalne sezone.

Čeprav bo nekaj novih sedišč, pa bo to še vedno ostal stadion za 81.000 gledalcev, kot je zdaj, vključili pa bodo veliko sodobne tehnologije, posodobili muzej, varnostne pogoje, dostope, trgovinice in okrepčevalnice ter okolico stadiona.

Perez je dejal, da bo klub septembra najel posojilo v vrednosti 575 milijonov evrov, "ki pa ne bo imelo nobenega vpliva na športne aktivnosti Reala". Dodal je, da bo nov stadion prinesel 150 milijonov evrov dodatnih letnih prihodkov.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters