Foto:
Foto:
Joaquin Sanchez je zadel dvakrat na Nou Campu.
Michael Owen je prinesel zmago Realu.
Torsten Frings in Bastian Schweinsteiger sta blestela v Wolfsburgu.
Christian Tiffert je prinesel Stuttgartu zelo pomembne tri točke v Bremnu.
Eidur Gudjohnsen je bil dvakrat uspešen v Southamptonu.
Thierry Henry je s hat-trickom potopil Norwich.
Derbi med Marseillom in PSG-jem se je končal z remijem (1:1).

Lyon in Chelsea sta si z novima zmagama zagotovila še večjo prednost na lestvici in le še vprašanje časa je, kdaj bodo dvignili zmagovalni pokal.

V Angliji bo precej bolj napet boj za 2. mesto med Arsenalom in Manchester Unitedom. Topničarji so ugnali Norwich s 4:1 in se povzpeli na 2. mesto. Rdeči vragi niso uspeli zatresti mreže Blackburna (0:0).

V Bundesligi Bayern in Schalke nadaljujeta mrtvi tek v boju za naslov prvaka. Tekme 30. kroga italijanskega prvenstva so bili odpovedane zaradi smrti papeža in bodo na sporedu 20. aprila.

Van Bronckhorst rešil Barco
Betis je bil v 30. krogu španskega prvenstva blizu velikega presenečenja na Nou Campu. Giovanni van Bronckhorst je v 94. minuti tekme izkoristil podajo Deca in poskrbel za veliko navdušenje v katalonski prestolnici, saj je Betis vodil že s 3:1. Joaquin Sanchez je dosegel dva zadetka za goste, ki so igrali z igralcem manj. David Rivas je bil izključen v 14. minuti po prekršku nad Decom. Samuel Eto'o je zadel z bele točke. Kamerunec je bil uspešen z enajstih metrov tudi v 83. minuti, vendar je pri izidu 2:3 vse kazalo na zmago gostov. Katalonci so izgubili tudi prvo tekmo z Betisom (1:2). Deco je v drugem polčasu prejel rumeni karton in bo manjkal na velikem derbiju z Realom, ki bo naslednjo nedeljo v Madridu.

Real ohranil majhno upanje na naslov
Galaktiki so se namučili z Albacetejem, a le vknjižili tri pomembne točke. Pablo Redondo je v 10. minuti osmešil vratarja Ikerja Cassilasa. Žogo mu je s 15 metrov poslal v mrežo po sredini gola med nogama. Le pet minut kasneje je z glavo izenačil Ivan Helguera. Beli balet je prišel do zmage v zadnji minuti prvega polčasa, ko je zadel Michael Owen.

Jose Mari in Diego Forlan sta poskrbela za zmago Villareala nad Athleticom iz Bilbaa s 3:1. Villareal je na lestvici na 3. mestu in je vse bližje uvrstitvi v kvalifikacije za Ligo prvakov.

Nemčija: Bayern ne misli predati vodstva
Po 27. krogu Bundeslige ostajajo v boju za naslov še tri ekipe. Bayern in Schalke sta zanesljivo zmagala, Stuttgart pa je zmagal v Bremnu in s tem izločil lanske prvake iz boja za naslov v letošnji sezoni. Bayern je v Wolfsburgu zlahka prišel do polnega izkupička (0:3). Gostitelji so začeli odločno in v 14. minuti je Martin Petrov s 30 metrov pošteno ogrel Oliverja Kahna, ki je posredoval izvrstno in odbil žogo v kot. V 29. minuti so Bavarci povedli. Torsten Frings je na desni strani preigral Stefana Schnoorja in podal na drugo vratnico, kjer je Bastian Schweinsteiger z volejem lepo zadel. V zadnji minuti prvega dela je strel Roya Makaaya vratar Wolfsburga Simon Jentzsch odbil, žoga je zadela branilca Kevina Hoflanda in se odkotalila v gol. V 55. minuti je gladko zmago Bayerna z glavo potrdil Frings.

Claudio Pizarro si je poškodoval stegno in bo počival 10 do 12 dni. Izgubljen je za prvo četrtfinalno tekmo Lige prvakov proti Chelseaju, ki bo v sredo. Po tekmi je nad podobno poškodbo tarnal tudi Nizozemec Roy Makaay. Njegov nastop na Stamfordu Bridgeu je vprašljiv.

Tiffert prinesel Stuttgartu pomembno zmago
Schalke je že v prvem polčasu odpravil Nürnberg, saj sta Mike Hanke in Ailton poskrbela za vodstvo s 3:0. Hanke je v igro vstopil v 4. minuti, ker je napadalec Ebbe Sand dobil močan udarec v obraz. Stuttgart je z zmago z 2:1 v Bremnu napovedal, da še ni rekel zadnje besede v boju za naslov prvaka. Odločitev je padla v 86. minuti, ko je strel Kevina Kuranyija vratar Werderja Andreas Reinke komaj obranil, pritekel je Christian Tiffert in zadel v mrežo. Stuttgart zaostaja za Bayernom in Schalkejem še za pet točk. Naslednji teden v Stuttgart prihaja Schalke, v zadnjem krogu pa še Bayern. Arminia je doma presenetila Bayer iz Leverkusna (1:0). Edini zadetek je v 66. minuti dosegel Radomir Dalovič. Hertha je s porazom v Dortmundu (1:2) izgubila priključek k mestom, ki vodijo v Ligo Prvakov.

Anglija: V Londonu se že hladi šampanjec
Chelsea je razblinil še zadnje dvome o tem, da bi lahko Arsenal in Manchester United ujela priključek. Varovanci trenerja Joseja Mourinha so v 31. krogu Premier lige slavili v Southamptonu s 3:1. Frank Lampard je zadel s prostega strela v 22. minuti, tik pred odmorom je na 0:2 povišal Eidur Gudjohnsen. Kevin Phillips je vrnil upanje gostiteljem, vendar je Islandec Gudjohnsen sedem minut pred koncem prinesel Chelseaju že 25. prvenstveno zmago in 13 točk prednosti.

Igor Bišćan je v 86. minuti z glavo dosegel izjemno pomemeben gol za Liverpool, ki je ugnal Bolton z 1:0. Redsi zaostajajo samo še za točko za Evertonom, ki je izgubil z West Bromwichem (0:1).

Arsenal prehitel Manchester United
Thierry Henry je dosegel tri zadetke za Arsenal, ki je gladko prišel do treh točk proti Norwichu (4:1). Henry prepričljivo vodi na lestvici strelcev s 25 goli. Topničarji so na lestvici prehiteli Rdeče vrage, ki so na Old Traffordu le remizirali z Blackburnom (0:0). Ruud van Nistelrooy ni imel svojega dneva, saj je zadel le okvir vrat. Napadalce Manchestra je v obup spravljal tudi sijajni vratar gostov Brad Friedel. Arsenal in Manchester United imata sedaj enako število točk (67).

V Newcastlu si v lase skočijo kar soigralci
Newcastle je na domačem igrišču izgubil proti Aston Villi (0:3), tekmo pa je končal le z osmimi igralci. V 82. minuti sta se stepla Kieron Dyer in Lee Bowyer, ki sta soigralca pri Newcastlu. Oba sta si prislužila pot v slačilnico, gostitelji pa so že prej igrali z igralcem manj, saj je bil v 72. minuti izključen Steven Taylor. Na tiskovni konferenci po tekmi sta se oba pretepača opravičila vsem gledalcem in odgovornim v klubu.

Francija: Delitev točk na Velodromu
Juninho Pernambucano je v 31. krogu francoskega prventva pripeljal Lyon na prag četrtega naslova zapored. Brazilec je zadel z 10 metrov na tekmi z Lensom (1:0). Lyon ima sedaj 13 točk prednosti pred Lillom in Marseillom. Derbi med Marseillom in Paris SG-jem se je končal z 1:1. Takoj na začetku drugega polčasa je Daniel Ljuboja poslal predložek pred vrata Marseilla, najvišje je skočil Koji Nakata in žogo poslal v lastno mrežo. Vratar Fabien Barthez je le nemočno opazoval veliko neumnost Japonca. Gostitelji so imeli srečo, saj je v 74. minuti kapetan Pariza Jean-Pierre Fanfan nespretno izbil žogo pred svojim golom. Njegovo napako je izkoristil Laurent Battles, ki je izid izenačil.

Lille je napolnil mrežo Istresa (8:0). Štiri gole je zabil Matt Moussilou. Monaco po izpadu iz Lige prvakov vse bolj popušča. Ajaccio je odpravil zvezdnike iz kneževine kar s 3:0.

Odličen debi Šiljaka v Belgiji
Slovenski nogometaš Ermin Šiljak je v svojem prvem nastopu za belgijski Mouscron dosegel dva zadetka. Njegova ekipa je s 3:0 premagala Westerlo. Šiljak je igral le v drugem polčasu in je zadel že ob svojem prvem dotiku z žogo.