Simon Rožman je z Rijeko na drugem mestu hrvaškega prvenstva, popeljal pa jo je tudi v finale pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je z Rijeko na drugem mestu hrvaškega prvenstva, popeljal pa jo je tudi v finale pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Rečani so na Rujevici proti Osijeku do 66. minute zaostajali z 0:2, nato pa zabili tri gole. Slavonci so povedli v 16. minuti prek Petra Bočkaja, ki je povišal prednost na začetku drugega dela. Eden izmed ključnih trenutkov se je zgodil v 56. minuti, ko je bil (prestrogo) izključen Laszlo Kleinheisler. Niti VAR ni zamajal odločitve sodnika.

Rijeka, ki je bila do takrat v podrejenem položaju, je prevzela pobudo in priključek ujela v 66. minuti po zadetku Roberta Murića. V 74. minuti je sodnik Pajač spet razjezil goste, ko je po zračnem dvoboju v kazenskem prostoru dosodil najstrožjo kazen. Z bele pike je izenačil Antonio Čolak. Odločitev je padla v 86. minuti, ko je za končnih 3:2 zadel Sterlong Yateke.

Osiječani se s porazom niso mogli sprijazniti. Sodnik je zaradi silovitih protestov izključil pomočnika trenerja, po tekmi pa je po poročanju hrvaških medijev na parkirišču pred stadionom prišlo tudi do fizičnega incidenta med dvema igralcema. Posredovati je morala tudi policija.

V finale se je dan prej uvrstila tudi zagrebška Lokomotiva, ki je s 3:1 premagala Slaven Belupo. Finale bo 1. avgusta v Šibeniku.