Gareth Bale v zadnjem času neusmiljeno trese mreže nasprotnikov. Foto: Reuters
Gareth Bale v zadnjem času neusmiljeno trese mreže nasprotnikov. Foto: Reuters
Samir Handanović
Se bo Samirju Handanoviću smejalo tudi po nocojšnji tekmi? Foto: EPA
Tottenham želi nadaljevati zmagoviti niz

23-letnega Valižana je širša evropska javnost bolje spoznala prav na tekmah proti Interju pred dvema letoma v skupinskem delu Lige prvakov. "Bale ekspres" je takrat v izjemni predstavi na San Siru branilcem naslova zabil hat trick, a je Tottenham vseeno klonil s 4:3. Dva tedna pozneje je v Londonu osmešil Brazilca Maicona in z dvema podajama Angleže popeljal do zmage s 3:1.

Sedem golov na zadnjih devetih tekmah
Bale je trenutno v življenjski formi in dosega zadetke kot za šalo. Na zadnjih sedmih tekmah je nasprotne vratarje premagal devetkrat in je najbolj zaslužen za tretje mesto Tottenham v Premier ligi in za preboj med 16 v Evropi. "Zame je trenutno najboljši igralec na svetu. Ob nekaterih njegovih potezah bi zardel tudi Ronaldo," je navdušen kapetan Tottenhama Michael Dawson, podobnega mnenja pa je tudi trener Andre Villas Boas: "On dela razliko na igrišču. S svojo igro navdihuje soigralce, ki dajejo od sebe še več kot po navadi."

Ob 21.05 prenos na TV SLO 2 in MMC-ju
Vezist Interja Esteban Cambiasso se ne obremenjuje z Balom: "Zagotovo je eden izmed najboljših igralcev trenutno, toda tudi mi imamo odlične nogometaše. Ko igram proti drugim, raje razmišljam o soigralcih kot o nasprotniku."

Handanović bo na White Harte Lanu na hudi preizkušnji, toda slovenski vratar je v odlični formi. Ni lepšega vabila, da ob 21. uri sedete pred TV-zaslone ali računalnik in si ogledate prenos na drugem programu TV SLO oziroma MMC-ju.

EVROPSKA LIGA
OSMINA FINALA, prve tekme


Danes ob 18.00:
ANŽI MAHAČKALA - NEWCASTLE

Ob 19.00:
VIKTORIA PLZEN - FENERBAHČE
STUTTGART - LAZIO
STEAUA - CHELSEA

Ob 21.05:
TOTTENHAM - INTER (prenos TVS 2/MMC)
BENFICA - BORDEAUX
LEVANTE - RUBIN KAZAN
BASEL - ZENIT

Povratne tekme bodo 14. marca.

Tottenham želi nadaljevati zmagoviti niz