Lionel Messi je okreval po poškodbi, ta teden ga čakata dve veliki preizkušnji. Foto: EPA
Lionel Messi je okreval po poškodbi, ta teden ga čakata dve veliki preizkušnji. Foto: EPA
Dr. Felix Brych
Felix Brych je bil zelo potrt po tekmi Hoffenheim - Bayer, saj se je zavedal, da je naredil veliko napako. V torek bo znova v soju žarometov. Foto: EPA
Jose Mourinho in John Terry
Jose Mourinho in John Terry sta lahko zadovoljna z izkupičkom v Premier ligi, v Ligi prvakov pa Chelsea nujno potrebuje točke. Foto: EPA
Per Mertesacker in Mesut Özil
Mesut Özil je osrednja figura topničarjev. Foto: EPA
Robert Lewandowski in Marco Reus
Robert Lewandowski in Marco Reus med treningom na stadionu Emirates. Foto: EPA

Felix Brych, ki je v petek priznal fantomski gol Steffana Kiesslinga na tekmi med Hoffenheimom in Bayerjem iz Leverkusna (1:2), bo delil pravico na velikem derbiju v Milanu. Zadetek je razburil nemško športno javnost, ves konec tedna je bil glavna tema pogovorov na vseh televizijskih postajah. Mogoča je celo ponovljena tekma.

Rdeče-črni nimajo lepih spominov na srečanja s Katalonci v zadnjih sezonah. V osmini finala lanske sezone so na San Siru presenetljivo zmagali z 2:0, na povratni tekmi pa jih je začaral Lionel Messi, Barca je slavila kar s 4:0. V sezoni 2011/12 je Barcelona osvojila štiri točke na dveh tekmah v skupinskem delu, v četrtfinalu pa je prav tako napredovala (0:0 in 3:1).

Izjemno naporen teden za Barco
Španski prvaki imajo po dveh tekmah že šest točk, prav tako pa še niso prejeli zadetka, zato so lahko popolnoma sproščeni pred torkovim derbijem. V soboto so v Pamploni (0:0) presenetljivo oddali prvi točki v letošnji sezoni, a so vseeno ostali na vrhu lestvice. Lionel Messi je igral le v zadnjih 25 minutah, Argentinec še ni v pravi formi, saj je igral prvič po koncu septembra, ko si je poškodoval stegensko mišico. V napadu naj bi začel skupaj z Neymarjem in Alexisom Sanchezom.
Trener Gerardo Martino ima v mislih tudi "el clasico", ki bo na sporedu v soboto ob 18.00 na Camp Nouu.
"V Pampolono sem vzel Messija, da vidim, kako je pripravljen. Hitro je okreval po poškodbi, zdaj je pripravljen za torkovo tekmo," je pojasnil Martino.

Allgeri zdaj ne more več brez Birse
Milan ima štiri točke in je na drugem mestu v skupini H. Rdeče-črni so vse zadetke dosegli v zadnjih minutah tekem. Trener Massiliano Allgeri bo v prvo postavo uvrstil tudi Valterja Birso, ki mu je priigral šest točk v Serie A, odločil je tekmi proti Sampdorii in Udineseju na San Siru. Mario Balotelli zaradi poškodbe mišice v soboto ni igral, njegov nastop v torek je vprašljiv. Manjkala bosta tudi Stephan El Shaarawy (stopalo) in Giampaolo Pazzini (koleno).

Schürrle adut Chelseaja v Gelsenkirchnu
Chelsea je po šokantnem porazu v uvodnem krogu na Stamford Bridgeu proti Baslu (1:2) ujel pravo formo in tudi v Gelsenkirchnu računa na tri točke. Jose Mourinho bo lahko računal tudi na Andreja Schürrleja, ki je prejšnji torek Švedom zabil tri gole na kvalifikacijski tekmi za SP, Nemci so v Stockholmu zmagali s 5:3. Manjkal bo Ashley Cole, ki še ni okreval po poškodbi reber.

Konec sezone za Högerja
Nogometaš Schalkeja Marco Höger bo zaradi poškodbe kolenskih vezi z igrišč odsoten do konca sezone, kar je velik udarec za modre iz Gelsenkirchna. Zdravniški pregledi so pokazali, da si je Höger konec tedna na tekmi Bundeslige v Braunschweigu (2:3) raztrgal vezi desnega kolena. 24-letnika so v Augsburgu operirali, čaka ga dolgotrajno okrevanje.

Topničarji želijo Wengerju polepšati rojstni dan
Arsenal je po prihodu Mesuta Özila iz Madrida popolnoma drugačna ekipa, topničarji vodijo na lestvici Premier lige. Arsene Wenger na derbiju proti dortmundski Borussii ne bo mogel računati na Thea Walcotta, Lukasa Podolskega in Mathieuja Flaminija (pretres možganov).

Pred dvema sezonama je Arsenal premagal Borussio z 2:1 na stadionu Emirates v skupinskem delu, rumeno-črni pa so nato izpadli. Lani so pokazali svojo moč, ko so se prebili v finale, kjer so klonili šele v predzadnji minuti pred Bayernom z 1:2. Borussia je izgubila uvodno tekmo v Neaplju, zato v dveh obračunih z Arsenalom nujno potrebuje točke.

"Mislim, da smo v zadnjih dveh sezonah zelo napredovali. Vse od letošnjega januarja nizamo zelo dobre izide. Imamo zelo kakovostno ekipo, kar se kaže v Premier ligi. Z zmago v torek bi imeli že devet točk, kar pomeni, da bi se skoraj zagotovo prebili v osmino finala. Tekma ni ključna v sezoni, vsekakor pa je zelo pomembna. Moramo igrati v visokem ritmu, zaustaviti je treba navezo Reus-Lewandowski," je pojasnil Wenger, ki bo v torek praznoval 64. rojstni dan.

3. krog, torek ob 20.45, skupina E:
SCHALKE - CHELSEA

Verjetni postavi:
Schalke: Hildebrand, Učida, Höwedes, Matip, Aogo, Neustädter, Goretzka, Boateng, Meyer, Draxler, Szalai.

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Bertrand, Ramires, David Luiz, Schürrle, Oscar, Hazard, Torres.

Sodnik: Viktor Kassai (Mad)


STEAUA - BASEL
Sodnik: Matej Jug

Lestvica:                          
SCHALKE             2  2 0 0 4:0  6
CHELSEA             2  1 0 1 5:2  3
BASEL               2  1 0 1 2:2  3
STEAUA              2  0 0 2 0:7  0




Skupina F:
ARSENAL - BORUSSIA (D)

Verjetni postavi:
Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Arteta, Ramsey, Özil, Wilshere, Giroud.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Grosskreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer, Bender, Sahin, Blaszczykowski, Mhitarjan, Reus, Lewandowski.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

MARSEILLE - NAPOLI

Lestvica:                          
ARSENAL             2  2 0 0 4:1  6
BORUSSIA (D)        2  1 0 1 4:2  3
NAPOLI              2  1 0 1 2:3  3
MARSEILLE           2  0 0 2 1:5  0



Skupina G:
AUSTRIA DUNAJ - ATLETICO MADRID
PORTO - ZENIT

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID     2  2 0 0 5:2  6
PORTO               2  1 0 1 2:2  3
AUSTRIA DUNAJ       2  0 1 1 0:1  1
ZENIT               2  0 1 1 1:3  1




Skupina H:
MILAN - BARCELONA

Verjetni postavi:
Milan: Amelia; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Montolivo, De Jong, Muntari; Birsa, Balotelli, Robinho.

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Mascherano, Pique, Adriano; Xavi, Busquets, Iniesta; Sanchez, Messi, Neymar.

Sodnik: dr. Felix Brych (Nem)


CELTIC - AJAX

Lestvica:                           
BARCELONA           2  2 0 0 5:0  6 
MILAN               2  1 1 0 3:1  4 
AJAX                2  0 1 1 1:5  1 
CELTIC              2  0 0 2 0:3  0