Fernando Torres - prvi napadalec reprezentance Španije. Foto: Reuters
Fernando Torres - prvi napadalec reprezentance Španije. Foto: Reuters
Roger Lemerre
Kaj se plete v glavi Rogerja Lemerra? Foto: EPA

"Na papirju smo favoriti, toda Tunizijci igrajo v visokem ritmu in so spretni z žogo, mogoče celo bolj od Ukrajincev," je pred tekmo previden Xavi. Z njim se strinja tudi španski selektor Luis Aragones: "So boljše moštvo kot Ukrajina. Tunizijo zelo cenim in vem, da bo težko." Sprememb v prvi postavi ne bo. Torej Fernando Torres in David Villa v napadu, Raul pa spet na klopi.

Selektor Tunizije Roger Lemmere se bolj ukvarja z naslednjo tekmo proti Ukrajini, ki je po njegovem mnenju ključna za napredovanje. Namignil je celo, da bi lahko proti Španiji spočil nekatere igralce. Kakorkoli že, v ekipi zaradi poškodbe še vedno ne bo prvega strelca, v Braziliji rojenega Francileuda dos Santosa, ki je na 28 tekmah zabil 28 golov. "Naša motivacija je na višku. Igramo z veliko reprezentanco, ki ima izjemne igralce. Mi lahko le popravimo slab vtis s prve tekme, slabše ne more biti," je prepričan branilec Radi Jaidi.

Španija je v prvem krogu skupine H s 4:0 premagala Ukrajino, Tunizija pa je s Savdsko Arabijo igrala neodločeno 1:1.

DOBRO JE VEDETI
- Tunizija igra na četrtem svetovnem prvenstvu. Do zdaj je zmagala le enkrat, leta 1978 v svojem debiju proti Mehiki s 3:1. To je bila tudi prva zmaga kakše afriške ekipe na SP-jih.

- Španci so neporaženi 23 tekem, kar pa ni njihov najdaljši niz. Pod vodstvom Javierja Clementeja med letoma 1994 in 1997 furija ni izgubila 31 tekem zapored.

- Cesc Fabregas je z 19 leti najmlajši igralec, ki je zaigral za Španijo na svetovnih prvenstvih. Pred njim je bil to Julen Guerrero z 20 leti.

- Španija nastopa na 8. zaporednem prvenstvu. Njen največji uspeh je polfinale iz leta 1950.

STUTTGART, skupina H, drugi krog
Ponedeljek ob 21.00:
ŠPANIJA TUNIZIJA ---------- verjetni postavi: ---------- Casillas Boumnijel Sergio Ramos Trabelsi Puyol Jaidi Ibanez Hagui Pernia Jemmali Senna Namouchi Xabi Alonso Mnari Xavi Chedli Luis Garcia Bouazizi Torres Jaziri Villa Chikhaoui ---------------------------------------