Raymond Domenech v Franciji ni preveč priljubljen. Foto: Reuters
Raymond Domenech v Franciji ni preveč priljubljen. Foto: Reuters

Očitajo mu, da je preveč prizanesljiv do zvezdnikov v ekipi in vase zaverovan. "Les bleus igrajo bojazljivo - takšen je tudi njihov trener", "Domenech se je odločil za napačno taktiko" ali "Napaka je bila na strani Domenecha" so le nekateri naslovi časopisov.

Na udaru je tudi Zinedine Zidane, ki je "le bleda senca nekoč velikega igralca" oziroma "ima hude težave v jeseni svoje kariere". Zaradi rumenih kartonov Zizou, ki se bo po tem prvenstvu poslovil od aktivnega nogometa, na tekmi proti Togu ne bo igral.

Strelci, zbudite se
Še nobeden izmed napadalcev ni zatresel nasprotnikove mreže več kot dvakrat. Najmanj golov za naslov najboljšega strelca mundiala je bilo potrebnih leta 1962, ko je šest nogometašev doseglo po štiri zadetke.

Kewellu grozi kazen
Avstralski napadalec Harry Kewell se bo moral zagovarjati pred disciplinsko komisijo Mednarodne nogometne zveze, ker se je po koncu tekme z Brazilijo nešportno vedel do nemškega sodnika Markusa Merka. Očital naj bi mu neenakovreden kriterij pri dosojanju prekrškov in mu ob žuganju s prstom povedal nekaj krepkih.

Plazma na vsakih 15 sekund
Trgovine s tehnično opremo si med svetovnim prvenstvom manejo roke. Neka britanska veriga trgovin z elektroniko je sporočila, da se je prodaja plazm (televizij) povečala za 135 odstotkov, kar pomeni, da prodajo po eno vsakih 15 sekund.