Torsten Frings je po mnenju Fifine komisije res udaril Julia Cruza (št. 20). Foto: EPA
Torsten Frings je po mnenju Fifine komisije res udaril Julia Cruza (št. 20). Foto: EPA
Torsten Frings v gneči po tekmi z Argentino.
Torsten Frings je ključen mož nemške reprezentance. Poleg Lehmanna je bil v četrtfinalnem obračunu z Argentinci najboljši mož na igrišču. Foto: EPA

Frings je bil vpleten v prerivanje mnogih igralcev po zmagi Nemčije v četrtfinalnem obračunu z gavči. Medtem ko je bil argentinski dvojec Maxi Rodriguez in Leandro Cufre po tekmi s strani Fife obtožen neprimernega vedenja, se je zdelo, da pri Nemcih kazen ne bo doletela nikogar. Vse se je spremenilo s posnetkom italijanske televizije, ki je dokazoval, da je član Werderja iz Bremna udaril Julia Cruza.

Omenjeni posnetek je spodbudil Fifo, da je sprožila preiskavo. Predstavnik krovne nogometne zveze je dejal, da 29-letnik ne bo nastopil le na polfinalni tekmi. Selektorju Jürgenu Klinsmannu, ki je nekdanjega člana Bayerna na SP-ju vselej poslal na zelenico v začetni enajsterici, bo tako na voljo za morebitni finale.

Poleg tekme prepovedi tudi pogojna kazen
Frings, ki bo moral plačati denarno kazen 4.085 evrov, bo tudi na pogojni kazni pol leta in bi se v primeru ponovnega "izpada" soočil z novo kaznijo najmanj tekme počitka.

Očitno za disciplinsko komisijo ni bil dovolj niti zagovor člana elfa, v katerem ni priznal krivde ("Znašel sem se v gneči, kjer so začeli padati udarci. Še sam sem dobil dva. Roki sem iztegnil samo zato, da bi se zaščitil.") niti priznanje argentinskega napadalca Cruza, da ni prejel oz. čutil nobenega udarca.

Bierhoff: Frings se bo posvetil finalu
Športni direktor nemške reprezentance Oliver Bierhoff je skupaj z igralci za kazen izvedel na poti v Dortmund, kjer bo polfinalni obračun: "Nismo še videli pisnega obvestila, ampak bomo sprejeli Fifino kazen. Frings bo dobil poseben načrt priprav za nedeljski finale."