Petr Cech je bil eden redkih, ki je zadovoljil v češki reprezentanci. Foto: EPA
Petr Cech je bil eden redkih, ki je zadovoljil v češki reprezentanci. Foto: EPA
Mabrouk Zaid
Če je bil Cech najboljši vratar predtekmovanja, je bil Mabrouk Zaid najslabši. Foto: EPA

V idealni enajsterici je v vratih Petr Cech, brez katerega bi Čehi proti Gani "pokasirali" vsaj šest golov. Na desni strani obrambe je Gianluca Zambrotta (Italija), na levi pa nemški blisk Philipp Lahm. V osrčje obrambne vrste sta se uvrstila Joris Mathijsen (Nizozemska) in Carles Puyol (Španija). Edini Brazilec v najboljši postavi je Kaka, poleg njega pa zvezno vrsto predstavljajo Steven Gerrard (Anglija), Juan Riquelme (Argentina) in Arjen Robben (Nizozemska). Napadalni tandem sta najboljša strelca prvenstva Miroslav Klose (Nemčija) in Fernado Torres (Španija).

Zanimivejša je enajsterica "luzerjev". Na vratih je slej ko prej Mabrouk Zaid, ki je znova dokazal, da Savdska Arabija ni dežela dobrih nogometnih vratarjev. V obrambi so edina šibka točka Nemcev Arne Friedrich, "avtogolaša" Brent Sancho (Trinidad in Tobago) in Cristiano Zaccardo ter "angolski Ronaldo" (po slogu pričeske izpred štirih let) Loco, čigar vsak stik z žogo je bil prava dogodivščina.

Na levi strani zvezne vrste je Japonec Šunsuke Nakamura, za katerega je nekdanji nemški reprezentant Pierre Littbarski dejal, da je tako slab, "da ne more prehiteti niti sodnika." Tu so še italijanski komolčar Daniele de Rossi ter "zardela" Jan Polak (Češka) in Luis Perez (Mehika). Polak je bil izključen zaradi povsem nepotrebnega prekrška na nasprotni strani igrišča, Perez pa je bil kaznovan, ker je skušal prelisičiti sodnika in izsiliti enajstmetrovko. V napadu sta iranski sprehajalec Ali Daei in seveda Mateja Kežman (SČG), ki ne samo, da ni dosegel zadetka, ampak je moral po lastni neumnosti predčasno pod prho.

R. K./RTV SLO