Izbruh navdušenja po koncu srečanja med Argentino in Mehiko (2:1). Foto: Reuters
Izbruh navdušenja po koncu srečanja med Argentino in Mehiko (2:1). Foto: Reuters
Trg Zocalo
Žalost in solze na obrazih mehiških navijačev na trgu Zocalo. Foto: EPA

V središču mesta, predvsem okoli tradicionalnega zbirališča pri Obeliscu, so slavili še dolgo v noč. "Bilo je težko, a lepo!" je navdušeno izjavil udeleženec slavja v središču glavnega argentinskega mesta.

"Zelo smo trpeli, nisem pričakoval, da bo tako hudo. Smo zmagali, toda še vedno čutim divjanje srca. Zdaj gremo v Berlin!" je povzel južnoameriške občutke navijač gavčov Fernando.

Na drugi strani razočaranje
Ob porazu Mehike v osmini finala se je oglasil tudi mehiški predsednik Vicente Fox: "Sem z Mehičani. Ponosen sem na srečanje in na to, kako so naši rojaki odigrali. Prevladovali so večino tekme. Poraz je bil posledica nesrečnega naključja." Fox je tudi osebno polaskal reprezentantom El Tricoloresov: "Možje, dobro ste se odrezali."

V glavnem mehiškem mestu Cuidad de Mexicu so se številni navijači zbrali na trgu Zocalo in po koncu srečanja kar niso mogli verjeti, da so že četrtič zapored izpadli v osmini finala svetovnega prvenstva.

Strelec tudi uradno Crespo
Pa še to: tehnična skupina Mednarodne nogometne zveze je prvi zadetek Argentine pripisala Hernanu Crespu, čeprav televizijski posnetek jasno kaže, da je avtogol dosegel Jared Borgetti, ki ga je Crespo v zračnem dvoboju oviral.