34-letni Lionel Messi, ki je k Barceloni prišel pri 13 letih in v 778 nastopih dosegel 672 golov, se podaja novim izzivom naproti. Foto: Reuters
34-letni Lionel Messi, ki je k Barceloni prišel pri 13 letih in v 778 nastopih dosegel 672 golov, se podaja novim izzivom naproti. Foto: Reuters

Čeprav je As poročal, da so pri Chelseaju hoteli sestanek z Messijevimi predstavniki, pa naj bi bil na prvem mestu želja prav PSG. Kot poroča football-italia.net, naj bi pogajanja končali v 24 urah in naj bi Messi nosil dres PSG-ja v sezoni, ki se v Franciji začenja nocoj.

Sorodna novica Messi ne bo več nosil dresa Barcelone

Argentinski reprezentant, ki je pred kratkim osvojil naslov južnoameriškega prvaka z Argentino, bi se tako med drugim pridružil nekdanjemu soigralcu Neymarju, francoskemu zvezdniku Kylianu Mbappeju, nekdanjemu tekmecu in kapetanu Reala iz Madrida Sergiu Ramosu, Italijanoma Marcu Verrattiju in Gianluigiju Donnarummi ter kopici drugih odličnih nogometašev, ki jih vodi Mauricio Pochettino.

Francoski L'Equipe je poročal, da v klubu pripravljajo dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, po njej pa bi Messiju pripadlo 40 milijonov evrov na sezono.

Barcelone v rdečih številkah
Predsednik Barcelone Joan Laporta je po novici, da Messi zapušča Barcelono, danes sklical novinarsko konferenc, na kateri je poudaril, da Barcelona "ni smela tvegati finančnega zloma s podaljšanjem Messijeve pogodbe", za katero sta se obe vpleteni strani dogovorili že pred nekaj tedni. "Včeraj smo uvideli, da je zgodbe konec. Takrat sem se zadnjič pogovarjal z Lionelovim očetom," je poudaril predsednik Kataloncev.

"Ne bi rad vzbujal lažnih upov. Igralec ima druge ponudbe, za špansko prvenstvo pa obstajajo omejitve, saj se začne zelo kmalu. Zdaj Messi potrebuje čas, da preuči druge ponudbe," je še dodal Laporta.

Obstaja čas pred Messijem in po njem. Bil je ikona kluba in nas zapustil z veliko zgodovinskimi trenutki. Večno mu bomo hvaležni.

Joan Laporta, predsednik Barcelone

Mediji so pred tedni poročali, da sta se Messi in klub pogodila o zmanjšanju plače za 50 odstotkov, finančne omejitve španskega prvenstva pa pomenijo, da klub te pogodbe vseeno ne bo mogel izpeljati, je še dodal predsednik Barcelone. "Tej pogodbi ne moremo ugoditi. Podedovali smo res obupen finančni položaj, trenutne plače pa predstavljajo 110 odstotkov klubskih prihodkov. Nimamo manevrskega prostora za plače, pravila in omejitve španskega prvenstva so jasna," je še dejal Laporta. Pred tem je dodal, da je položaj še hujši, kot je predvideval, preden je zasedel predsedniško funkcijo.

Barcelona ima po poročanju španskih medijev, med njimi tudi Marce in Asa, okoli 1,2 milijarde evrov dolgov, več kot polovica tega zneska pa mora biti odplačana v kratkem času. Laporta je poudaril, da bi lahko registrirali Messijevo pogodbo, a da bi s tem tvegali preveč, česar pa si v negotovih časih ne smejo privoščiti. "Vodim institucijo, ki je nad vsemi," je za konec opozoril Laporta.