Foto:
Foto:
Zlatan Ibrahimovic je že v 1. minuti načel mrežo Udineseja.
Siniša Mihajlović je z dvema prostima streloma spomnil na stare čase.
Samuel Eto'o je dosegel tretji zadetek za Barco. Z Ronaldinhom sta proslavljala zmago nad Zaragozo.
Pierre Webo je zadel za vodstvo Osasune, ki je nesrečno klonila proti Realu.
Delron Buckley je z dvema goloma pokopal Bayern.
Svoj prvi zadetek v dresu Werderja je dosegel Mohamed Zidan.
Tekmo med Borussio iz Dortmunda in Bochumom je odločil Jan Koller.
Nogometaši Chelseaja so zmagali tudi na Goodsion Parku. Za žogo se borita Joe Cole (v sredini) in Gary Naysmith (desno).
Odsotnost Ruuda van Nistelrooyja se Manchester Unitedu sploh ne pozna, saj Wayne Rooney vse bolj pogosto trese mreže.
Predsednik Portsmoutha Milan Mandarić (levo) je bil precej bolj nezadovoljen kot Doug Ellis, ki predseduje Aston Villi.
Javier Saviola je bil junak tekme v Libournu.
Philippe Brunel je načel mrežo Lensa z enajstih metrov.

Osasuna je imela precej več priložnosti, vendar je Real v zadnjih 10 minutah z dvema zadetkoma prišel do zelo srečne zmage. Pečat novega trenerja Vanderleija Luxemburga je viden na vsakem koraku.

V Italiji sta Juventus in Milan zmagala, razlika ostaja dve točki. Tudi Chelsea in Manchester United nadaljujeta z zmagami. Londončani imajo devet točk prednosti.

Italija: Milan rutinsko zmagal v Reggio Calabrii
V 24. krogu Serie A je Milan v gosteh premagal Reggino z 1:0. Marco Zamboni je nespretno posredoval pred Clarenceom Seedrofom in ukanil še lastnega vratarja Nicolo Pavarinija. V 43. minuti je vratar gostiteljev lepo obranil strel Hernana Crepspa. Reggina je imela najlepšo priložnost tik prek koncem, ko se pred Dido ni najbolje znašel Carlos Paredes.

Prekinjena slaba serija Juventusa
Juventus je po dveh zaporednih porazih le prišel do treh točk. Stara dama je na Delle Alpiju ugnala Udinese z 2:1. Zlatan Ibrahimovic je že v 1. minuti hitro stekel v kazenski prostor gostov, Nestor Sensini mu ni mogel slediti in švedski reprezentant je poslal žogo mimo Morgana De Sanctisa. David Trezeguet bi lahko še v prvem delu poskrbel za odločitev, vendar je ustrelil mimo desne vratnice. V 49. minuti je Alessandro Del Piero podal do Maura Camoranesija, ki je s silovitim strelom s 15 metrov pod prečko povišal na 2:0. V 92. minuti so gostje znižali. David Di Michele je izkoristil podajo Antonia Di Nataleja.

Mihajlović še ni za odpis
Siniša Mihajlović je potrdil sloves mojstra prostih strelov. V 23. in 90. minuti je dvakrat z več kot 30 metrov poslal žogo za hrbet Ivana Pellizolija v vratih Rome. Inter se je z zmago z 2:0 prebil na 3. mesto in še vedno ostaja neporažen.

V dvoboju ekip, ki sta sredi devetdesetih doživljali svoje velike trenutke, zdaj pa se bojujeta za obstanek v Serie A, je Fiorentina premagala Parmo z 2:1. Giorgio Chiellini in Fabrizio Miccoli sta najbolj zaslužna zato, da so zlata vredne tri točke ostale v Firencah.

Lazio je osvojil pomembne točke v boju za obstanek. Sinje-modri so z 2:1 premagali Atalanto. V 89. minuti je za veselje na Olimpicu poskrbel Fabio Liverani.

Španija: Barcelona napolnila mrežo Zaragoze
Po porazu na domačem igrišču z Atleticom iz Madrida (0:2) v prejšnjem krogu je Barcelona tokrat odgovorila v velikem slogu in v 23. krogu španskega prvenstva ugnala Zaragozo s 4:1. Katalonci so že v prvem delu zadeli trikrat in odločili zmagovalca. Delio Toledo je že v 2. minuti zatresel svojo mrežo. Do konca polčasa sta svoje dodala še Ludovic Giuly in Samuel Eto'o. To je bila prva zmaga Barce na stadionu La Romareda po letu 1997.

Valencia nadaljuje s slabimi predstavami
Deportivo je na Mestalli ugnal Valencio z 2:1. Lionel Scaloni je v zadnji minuti prvega dela zadel v Davida Albeldo, žoga se je od njega odbila in preletela vratarja Valencie Andresa Palopa. Francisco Rufete je v 51. minuti našel Marca Di Vaia, ki je z glavo izid izenačil. Valencia je pritisnila, gostje pa so izkoristili veliko v 73. minuti. Diego Tristan je s peto podal do rezervista Victorja, ki je postavil končni izid.

Srečna zmaga Reala
Real iz Madrida se je zelo srečno izvlekel v Osasuni (1:2). David Morales je že v 4. minuti zadel prečko in napovedal težek večer za Galaktike. Po napaki Ivana Helguere je Pierre Webo popeljal Osasuno v vodstvo v 36. minuti. V 65. minuti je neverjetna smola gostiteljev nadaljevala, Valdo je spet zadel le prečko. Kazen je prišla v 79. minuti, ko je Roberto Carlos s prostega strela zadel v živi zid, pred golom pa se je najbolje znašel Michael Owen, ki je v igro vstopil le 5 minut prej. Le dve minuti poznje je David Beckham izvajal prosti strel, vratar Ricardo Sagnol je žogo le odbil do Ivana Helguere, ki je poskrbel za srečno zmago belega baleta.

Nemčija: Arminia nadigrala Bavarce v snegu
Arminia iz Bielefelda je v 21. krogu Bundeslige poskrbela za veliko presenečenje. Ekipa, ki je še lani igrala v 2. ligi, je premagala Bayern s 3:1. Pred tekmo je močno snežilo, igrišče so sicer dobro očistili, a igralne razmere so bile na meji dovoljenega. V takih okoliščinah ima manj kakovostna ekipa več možnosti proti favoritom.

V 23. minuti je Detlev Dammeier s prostega strela podal do Marcia Borgesa, ki je žogo podaljšal na drugo vratnico. Michael Ballack je pozabil na Massimiliana Porcella, ki je brez težav poslal žogo mimo Oliverja Kahna. Bayern je jalovo pritiskal in v 61. minuti prejel še drugi gol. Rüdiger Kauf je podal v prazen prostor, za žogo je stekel Delron Buckley in z močnim strelom povišal na 2:0. Deset minut pred koncem je s prostega udarca s 30 metrov znižal Lucio. Bayern je vse moči usmeril v napad in pozabil na Buckleyja, ki je iz protinapada poslal žogo med nogama Kahnu in poskrbel za veliko evforijo v Bielefeldu.

Schalke spet v igri za naslov
Schalke je z veseljem sprejel poraz Bayerna, zdaj imata obe ekipi po 41 točk. Gerald Asamoah in Ebbe Sand sta že v prvem polčasu poskrbela za veliko prednost Schalkeja proti Wolfsburgu. Ailton je na začetku drugega dela zastreljal enajstmetrovko, vendar je Mike Hanke pet minut pred koncem zadel za gladkih 3:0. Mnogi že govorijo, da bi o prvaku znala odločati tekma med Schalkejem in Bayernom, ki bo 13. marca v Areni AufSchalke. Bavarce že v soboto čaka težka tekma na olimpijskem stadionu proti Borussii iz Dortmunda.

Werder in Hertha v vse boljši formi
Werder se je s tretjo zaporedno zmago prebil na 3. mesto in zaostaja za vodilnima ekipama le še za 4 točke. Lanski prvaki so premagali Borussio iz Mönchengladbacha z 2:0. Svoj prvi gol v Bundesligi je zabil 18-letni napadalec Aaron Hunt, ki je začel namesto poškodovanega Ivana Klasnića. Za odločitev je poskrbel rezervist Mohammed Zidan dve minuti pred koncem tekme.

Vse bolj resen kandidat za mesta pri vrhu je tudi Hertha, ki je bila boljša od Nürnberga z 2:1. Artur Wichniarek je zadel v zadnji minuti srečanja. Mišo Brečko je odigral zadnjih 12 minut v dresu Hamburga, ki je po zmagi nad Stuttgartom (2:1) že na 7. mestu.

Sodnik Albrecht hudo oškodoval Bochum
Borussia iz Dortmunda je s precej sreče osvojila vse tri točke proti Bochumu (1:0). V močnem nalivu je v 21. minuti edini gol na tekmi dosegel Jan Koller. Gostje so imeli ogromno smole. Vratislav Lokvenc je zadel vratnico v pvem delu, v 47. minuti pa je zatresel mrežo, vendar sodnik Hermann Albrecht gola ni priznal zaradi prepovedanega položaja. To je bila velika napaka, kot so pozneje pokazali posnetki. Vratar Borussie Roman Weidenfeller je naredil grob prekršek nad Filipom Trojanom v kazenskem prostoru, vandar zelo slab sodnik Albrecht tudi tega ni videl. Trener Bochuma Peter Neururer je po tekmi povsem izgubil živce, saj se njegov klub nahaja na mestih, ki vodijo v 2. ligo. Sredi tedna je odstopil predsednik Dortmunda Gerd Niebaum, ki je v 18letih na čelu tega kluba doživel vse vzpone in padce. Po katastrofalnem finančnem poslovanju v zadnjih letih je moral oditi.

Anglija: Chelsea odnesel vse tri točke tudi z Goodison Parka
Četrtouvrščeni Everton bi lahko z zmago proti Chelseaju precej otežil položaj vodilni ekipi Premier lige, ki pa tudi tokrat ni dovolila presenečenja (0:1). Napadalec Evertona James Beattie je v 8. minuti naredil veliko neumnost, ko je od zadaj pritekel do Williama Gallasa in ga udaril z glavo. Sodnik Mike Riley je Beattiju takoj pokazal pot v slačilnico in Chelsea je imel odprto pot do zmage. Vratar gostiteljev Nigel Martyn je nekajkrat vrhunsko posredoval, vendar v 70. minuti je bil tudi on povsem brez moči. Strel Gallasa z desne strani je zaustavila prečka, odbito žogo pa je v nebranjeni del mreže pospravil Eidur Gudjohnsen. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel osem minut pred koncem Lee Carsley, a je njegov strel vratar Petr Cech obranil. Chelseajev čuvaj mreže ni prejel zadetka že od 12. decembra lani (2:2 proti Arsenalu), ko ga je ugnal Thierry Henry. Cech je ohranil mrežo nedotaknjeno več kot 16 ur.

Rooney junak mestnega obračuna
Mestni derbi v Manchestru je pripadel Rdečim vragom (0:2). Manchester City je imel v prvem delu pobudo in v 37. minuti je Shaun Wright Phillips podal do Steva McManamana, ki je s šestih metrov zgrešil. Gostje so se razigrali v zadnje pol ure. V 68. minuti je Gary Neville z desne strani podal pred vrata, kjer je bil Wayne Rooney spretnejši od Richarda Dunna. Le sedem minut pozneje je Rooney z desne strani podal v sredino, kjer je nesrečni dan podstavil nogo, žoga je preletela Vratarja Jamesa in se od vratnice odbila v mrežo. Manchester United tudi brez van Nistelrooyja niza zmage, vendar še vedno zaostaja za Chelseajem za devet točk.

Pandiani prava poživitev v igri Birmighama
Birmingham je malce presenetljivo odpravil Liverpool z 2:0. V 38. minuti je Sami Hyypiä v kazenskem prostoru podrl nekdanjega soigralca Emila Heskeyja. Z bele točke je bil natančen Walter Pandiani. V zadnji minuti prvega dela sta lepo akcijo izpeljala mlada nogometaša iz Arsenalove šole. Jermaine Pennant je z desne strani podal do Juliana Grayja, ki je z volejem zadel za 2:0.

Portsmouth je izgubil z Aston Villo (1:2) in ostaja v spodnjem delu lestvice. Zmago je gostom prinesel Nemec Thomas Hitzlsperger, ki je v 73. minuti z izjemnim volejem z levo nogo ukanil vratarja Portsmoutha Kostasa Chalkiasa.

Arsenal se bo v ponedeljek zvečer pomeril s Crystal Palaceom. Tekme Fulham - Newcastle, Charlton - Tottenham in West Bromwich - Southampton so bile prestavljene zaradi ponovljenih srečanj v pokalu FA. Angleško prvenstvo se bo nadaljevalo 26. februarja, naslednji konec tedna bodo na sporedu srečanja osmine finala pokala FA. Everton bo gostil Manchester United, Chelsea pa gostuje pri Newcastlu.

Francija: Lille in Lyon uspešna tudi v pokalu
V Franciji so bile ta konec tedna na sporedu tekme šestnajstine finala pokala. Tretjeligaš Libourne ima status neugodne ekipe za favorite. V pokalnem tekmovanju leta 2001 je izločil Lyon in Lille. Tudi tokrat se je predstavil kot zelo čvrsta ekipa proti Monacu in klonil šele v zadnih minutah (2:4). Trikrat je bil za goste uspešen Javier Saviola. Pri izidu 1:1 je branilec Libourna Lilian Estier v 80. minuti zadel v svojo mrežo, upe gostiteljev pa je pokopal Saviola.

Lille je na domačem igrišču izločil Lens s 3:2. Odločitev je padla dve minuti pred koncem, ko je zadel rezervist Peter Odemwengie. Mile Ačimovič je celo srečanje presedel na klopi za rezervne igralce. Paris SG je v prvoligaškem obračunu ugnal Bordeaux s 3:1 po podaljšku. Oba gola v dodatnih 30 minutah na Parku princev je zabil Pedro Pauleta.

Lyon je gostoval v Toulousu in zmagal z 2:1. Vsi zadetki so padli v zadnje pol ure. Sylvain Wiltord je zadel v 66. minuti, vendar je gostitelje v igro vrnil Stepphane Dalmat šest minut pozneje. V 76. minuti je končni izid postavil Mahamadou Diarra z bele točke. Lyon je že prejšnji teden ugnal Toulouse v prvenstvu (4:0).

Francosko prvenstvo se bo nadaljevalo v petek, ko se bosta pomerila Monaco in Lyon. Gostje bi bili v primeru zmage že zelo blizu četrtemu zaporednemu naslovu prvaka.

Nizozemska: PSV-ju ni uspelo pobegniti Alkmaarju
AZ Alkmaar in PSV Eindhoven sta se v derbiju 21. kroga nizozmskega prvenstva razšla brez zadetkov. PSV ostaja v vodstvu (52 točk), Alkmaar pa na drugem mestu (50 točk). Ajax je v gosteh ugnal NAC Bredo z 2:1 in zmanjšal zaostanek za PSV-jem na 8 točk. Oba zadetka za ekipo iz Amsterdama je dosegel Nourdin Boukhari, odločilnega dve minuti pred koncem. Feyenoord se je znesel nad Willemom II (7:0). Trikrat se je med strelce vpisal Nicky Hofs.