Slaviša Stojanovič je bil na novinarski konferenci precej skrivnosten. Foto: RTV SLO
Slaviša Stojanovič je bil na novinarski konferenci precej skrivnosten. Foto: RTV SLO
Luka Elsner
Kapetan Domžal Luka Elsner je po poškodbi gležnja spet povsem pripravljen. Foto: EPA
Dario Zahora
Dario Zahora, ki ga je v Domžale posodil prav Dinamo, bi moral imeti največji motiv od vseh, vendar je vprašanje, če bo sploh zaigral. Njegov menedžer je namreč podpredsednik Dinama Zdravko Mamić in v izogib neprijetnostim bi lahko prednost pred njim dobil Dražen Žeželj. Foto: EPA
Izjave dajal le Ivanković
Dinamovi navijači v kletki
V Domžalah izredno stanje

"Igrati bo treba agresivno in zgoščeno na sredini igrišča. Dinamo ima vrsto izredno kakovostnih nogometašev, zato nima smisla, da bi kateremu izmed njih posvečali posebno pozornost. Igrati moramo kolektivno in se izogibati igri ena na ena," je pred prvim obračunom 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov povedal Stojanovič, ki po zdravstvenih težavah nekaterih igralcev še ne ve natančno, na koga bo lahko računal. Izredno zadovoljen bi bil z vsakim izidom brez prejetega zadetka.

Podcenjevanje Hrvatov dodatni motiv


"Določene težave pri nekaterih nogometaših so še vedno, čeprav se po prejeti infuziji počutijo nekoliko bolje. Nekateri drugi še vedno čutijo posledice poškodb. Prav od razpoložljivega kadra bo odvisna tudi naša igra in taktika,"
je dodal "Slave" in poudaril, da se ne obremenjuje s podcenjevalnimi izjavami nekaterih hrvaških igralcev (Tomo Šokota: "Slovenci imajo proti hrvaškim ekipam vedno kompleks."), temveč da te celotnemu moštvu dajejo le še dodatni motiv.

"Slave" vidi dve ali tri prednosti svojega moštva
"V dveh, treh momentih smo morda boljši od Dinama, a če povem, v katerih, je to, kot da dam nasprotnikom vse na pladnju, saj je tu tudi veliko hrvaških novinarjev," je še dejal Stojanovič in hkrati pohvalil Dinamovo obrambo in igro iz prekinitev.

So premagali drisko?
Slovenskim prvakom ne bosta mogla pomagati že dlje časa odsotni branilec Ivan Knezović in brazilski vezist Juninho, medtem ko bosta Luka Žinko in Luka Elsner stisnila zobe. Težave z drisko, ki so jo rumeni staknili na gostovanju v Tirani, sta imela vezist Andraž Kirm in branilec Tadej Apatič, infuzijo pa sta prejela tudi prvi vratar Dejan Nemec in Dejan Grabič.

Štirje "primanjkljaji" pri gostih
Pri Dinamu bodo manjkali branilca Vedran Ćorluka in Dino Drpić ter napadalca Davor Vugrinec in Mario Mandžukić, na klopi pa ne bo trenerja Branka Ivankovića, ki je bil v prejšnjem krogu proti Hazarju iz Azerbajdžana izključen. Zamenjal ga bo njegov pomočnik Rajko Magić. Zanimivo je, da sta se na povratnem srečanju na Maksimiru (3:1) med strelce vpisala tudi Vugrinec in Mandžukić, zato je njuna odsotnost za Domžalčane gotovo dober znak.

Ivanković: Domžale so zelo disciplinirana ekipa
Ivanković je na novinarski konferenci podobno kot Stojanovič bolj odprto govoril o nasprotnikovi ekipi kot o svoji: "Pozorno smo si ogledali tekmi proti Tirani in Kopru in imeli smo kaj videti. Gre za zelo disciplinirano ekipo, ki igra skupaj praktično že tri leta. Res je, da sta odšla Cimerotič in Rakovič, njuni zamenjavi pa sta morda še bolj kakovostni. Domžale igrajo nogomet vseh 90 minut, brez nepotrebnega tveganja. Ocenjujem, da sta napad in zvezna vrsta boljši del moštva, kar pa še zdaleč ne pomeni, da je obramba šibka. Še kako se bomo morali potruditi, da jo premagamo."
Navijače Dinama bo policija "prestregla" že na meji
Na tekmo visokega tveganja in 370 gostujočih navijačev je dobro pripravljena tudi policija. Varovanje bo okrepljeno na stadionu in v Domžalah, navijače Dinama pa bodo policisti spremljali že od državne meje. Dodaten varnostni ukrep so vstopnice, ki niso prenosljive.

Na stavnicah favoriti Zagrebčani
Stavne hiše so v vlogo favorita postavile Dinamo. Na stavnici bwin.com boste za vsak vloženi evro na zmago Zagrebčanov ob pravilni napovedi prejeli po 2,10 evra, ob zmagi Domžal pa 3,05 evra. Neodločen izid bi vam navrgel 3,25 evra. Na stavnici William Hill je to razmerje 2,15:2,90:3:20, na stavnici slovenske športne loterije pa 2,30:2,60:2,90.

Pred dvema letoma in pol brez zadetkov
Edino medsebojno tekmo sta ekipi do zdaj odigrali pred dvema letoma in pol v Medulinu, ko sta se razšli s prijateljskim izidom 0:0.

Danes ob 20.30 (prenos na TVS 2):
DOMŽALE DINAMO ZAGREB ---------- verjetni postavi: ---------- Nemec Koch Aljančič Etto Varga Schildenfeld Elsner Carlos Kirm Čale Žinko Vukojević Brezič Pokrivač Grabič Sammir Ljubijankič Guela Zahora/Žeželj Modrić Janković Šokota --------------------------------------- Sodnik: Thomas EINWALLER (Avstrija)

2. krog kvalifikacij
Prve tekme:
DOMŽALE - DINAMO ZAGREB sreda ob 20.30 PJUNIK (ARM) - ŠAHTJOR DONECK 0:2 (0:1) TAMPERE (FIN) - LEVSKI SOFIJA 1:0 (1:0) KÖBENHAVN - BEITAR JERUZALEM 1:0 (1:0) GENK - SARAJEVO 1:2 (1:1) DEBRECEN - ELFSBORG (ŠVE) 0:1 (0:0) ZAGLEBIE LUBIN (POL) - STEAUA BUKAREŠTA 0:1 (0:0) GLASGOW RANGERS - ZETA (ČG) 2:0 (0:0) Sreda: ASTANA (KAZ) - ROSENBORG VENTSPILS (LAT) - SALZBURG BEŠIKTAŠ - ŠERIF (MOL) ŽILINA (SLK) - SLAVIJA PRAGA CRVENA ZVEZDA - LEVADIA TALLIN HAFNARFJÖRDUR (ISL) - BATE BORISOV/BLR Povratne tekme bodo teden dni kasneje.

M. R.

Izjave dajal le Ivanković
Dinamovi navijači v kletki
V Domžalah izredno stanje