Rajski vrt (PK Urška LJ) Foto:
Rajski vrt (PK Urška LJ) Foto:
Sedem smrtnih grehov (PK Urška LJ)
Sedem smrtnih grehov (PK Urška LJ)
Misija: Zemlja (PK Miki Domžale)
Misija: Zemlja (PK Miki Domžale)
Petra Zupančič (Društvo Kazina)
Petra Zupančič (Društvo Kazina)
Mitja Popovski - IDO koreograf leta
Mitja Popovski - IDO koreograf leta


Pionirska show reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v show plesih odlično opravila svoje delo in Sloveniji že prvi finalni večer priplesala zlato, 2 srebrni in 3 bronaste medalje. Prvi tekmovalni dan so po odličjih posegli: David Grajfoner (Društvo Kazina) z naslovom svetovnega podprvaka in njegov klubski kolega Matic Bizjak s 3. mestom v disciplini pionirji solo, David pa si je skupaj z Majo Osojnik (Društvo Kazina) priplesal še bron med pionirskimi dvojicami. Odlično so plesale tudi pionirske male skupine – skupina Jesensko listje (Društvo Kazina) si je priplesala naslov svetovnih prvakov, na stopničkah pa jim je na 3. mestu delala družbo skupina Misija: Zemlja (PK Miki Domžale). Skupni uspeh je s srebrno medaljo dopolnila formacija Na igrišču (Društvo Kazina). Pionirska reprezentanca se lahko pohvali še z dvema finalnima nastopoma, in sicer solistke Patricije Crnkovič (PK Urška LJ), ki si je priplesala odlično 5. mesto, za las pa je s 4. mestom stopničke zgrešila mala skupina V gostilni pri Urški (PK Urška LJ).
V petek so svetovni vrh krojili mladinski show plesalci. Tudi drugi tekmovalni dan je v Erdgas areni kar trikrat zadonela slovenska himna. Naslov svetovnih prvakov v mladinski kategoriji so si priplesali solistka Petra Zupančič (Društvo Kazina), mala skupina Bonne nuit papa (Društvo Kazina) in formacija Katu – bojevniški ples (PK Urška LJ). Seveda pa to ni vse. Mladinska reprezentanca se lahko pohvali tudi s tremi naslovi svetovnih podprvakov – solistke Klare Lainšček (Društvo Kazina), dvojice Petra Zupančič in Klara Lainšček (Društvo Kazina) ter male skupine One short day in the Emerald city (PK Urška LJ). Uspeh so dopolnili tudi dvojica Tadeja Horvat in Katja Kotnik (PK Urška LJ) s 6. mestom in formacija Barva (Društvo Kazina), ki si je priplesala odlično 4. mesto.
Zadnji tekmovalni dan so uspešno nastopali še člani. V igri za medaljo so bili dve mali skupini in formacija. Mala skupina Sedem smrtnih grehov (PK Urška LJ) je odplesala brez napak in si s tem priplesala naslov svetovnih prvakov, v finalu pa ji je družbo delala tudi skupina Na sončni strani Alp (PK Urška LJ), ki je na koncu osvojila 4. mesto. Kot zadnji so se v boj za medaljo na oder povzpeli plesalci članske formacije Rajski vrt (PK Urška LJ) in si priplesali bronasto medaljo.
IDO podelil priznanje za koreografa leta
Na svetovnem prvenstvu v show danceu v Riesi je mednarodna plesna organizacija (IDO) podelila priznanje za koreografa leta. Ta prestižni naslov je prejel slovenski koreograf in trener Mitja POPOVSKI, ki dela in ustvarja v Društvu Kazina v Ljubljani. Mitja je naziv koreografa leta upravičil z uspešnimi, vrhunskimi reultati svojih plesalcev na evropskih in svetovnih prvenstvih. Plesalci s plesanjem njegovih koreografij osvajajo naslove evropskih in svetovnih prvakov med solisti, dvojicami, malimi skupinami in formacijami že kar nekaj let. Kar pa je najzanimivejše, rezultati pričajo, da je Mitja vrhunski koreograf tako v show danceu kot v stepu.
Novico je napisal uporabnik zkljun