Ludogorec je iz Lige prvakov izpadel v 1. predkrogu proti Ferencvarosu. Nato so bili Bolgari uspešni proti Valurju in zdaj še proti The New Saints. Foto: EPA
Ludogorec je iz Lige prvakov izpadel v 1. predkrogu proti Ferencvarosu. Nato so bili Bolgari uspešni proti Valurju in zdaj še proti The New Saints. Foto: EPA

Za orle sta zadela oba napadalca Poljak Jakub Wierczok v 36. minuti in 77. minuti ter Jody Lukoki iz DR Konga v 42. minuti. Končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Izraelec Dan Biton. V prvi postavi čete Stojča Stojeva sta začela dva Bolgara (Stanislav Manolev in Svetoslav Djakov) in kar štirje Brazilci (Renan, Cicinho, Rafael Forster in Wanderson).

Ludogorec je po 5. krogu bolgarskega prvenstva še neporažen in vodi v Prvi ligi. Medtem je Maribor prav tako po 5. krogu na petem mestu domače Prve lige. V Razgradu, na severovzhodu Bolgarije, se bosta prvaka svojih držav prvič pomerila naslednji četrtek, teden dni pozneje, 29. avgusta, pa sledi povratna tekma v Ljudskem vrtu. Zmagovalca čaka evropska jesen in 2,92 milijona evrov Uefine nagrade.

The New Saints FC vs Ludogorets 1945 Razgrad( id: 18564061 datum: 16.7.2019)

V 3. predkrogu so igrali trije Slovenci. Matej Palčič je kot član Sheriffa iz Tiraspola odigral 67 minut gostovanja pri AIK-ju. Moldavski prvaki so v Stockholmu sicer remizirali z 1:1, a so Švedi dobil prvo tekmo z 2:1 in napredovali v playoff.

Alen Ožbolt je z Lokomotivom Plovdivom igral vso tekmo na gostovanju pri Strasbourgu. Bolgari so izgubili z 1:0, enak je bil tudi razplet na prvi tekmi.

Za Thun igra mladi slovenski reprezentant Kenan Fatkić, v Moskvi je bil na igrišču do 63. minute in bil priča porazu Švicarjev pri Spartaku z 2:1 in s skupnih 5:3 za Ruse.

Partizan zdržal nalete Turkov
Olimpijin krvnik Malatyaspor je izpadel proti Partizanu, ki mu je v Turčiji uspelo ubraniti prednost s prve tekme (3:1). Turki so že v 7. minuti povedli prek Adisa Jahovića, ki je bil v Ljubljani usoden za Olimpijo. A v naslednjih 90 minutah Malatyasporju nikakor ni uspelo doseči drugega gola, s katerim bi po pravilu gola v gosteh prehitel Partizan. Veliki junak črno-belih je bil vratar Vladimir Stojković.


EVROPSKA LIGA, 4. PREDKROG

PRVAKI, četrtek, 22. avgusta:

LUDOGOREC - MARIBOR (ob 19.30)

SUDUVA - FERENCVAROS (Blažič)
KOBENHAVN - RIGA
CELTIC - AIK STOCKHOLM
ARARAT ARMENIA - DUDELANGE
LINFIELD - QARABAG
SLOVAN BRATISLAVA - PAOK
(Bajrić, Šporar)
ASTANA - BATE BORISOV


NEPRVAKI, četrtek 22. avgusta:

TORINO - WOLVERHAMPTON
LEGIA VARŠAVA - RANGERS
FCSB - VITORIA GUIMARAES
PSV EINDHOVEN - APOLLON LIMASSOL

AEK ATENE - TRABZONSPOR
FEYENOORD - HAPOEL BEER SHEVA
GENT - RIJEKA
ESPANYOL - ZORJA LUHANSK
PARTIZAN - ARIS

BRAGA - SPARTAK MOSKVA
MALMÖ - BNEI YEHUDA
STRASBOURG - EINTRACHT FRANKFURT
AZ ALKMAAR - ANTWERP

Prve tekme bodo 22. avgusta, povratne pa teden dni pozneje. Zmagovalci se uvrstijo v skupinski del Evropske lige.