Borut Pahor je postal velik navijač slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Borut Pahor je postal velik navijač slovenske nogometne reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Predsednik slovenske vlade je ob koncu novinarske konference po seji vlade odgovarjal tudi na vprašanja, povezana z nogometom. Dobro razpoložen je pojasnil svojo obljubo reprezentantom, da jim bo očistil čevlje, če se uvrstijo na svetovno prvenstvo. Pahor je to nogometašem obljubil po zmagi nad Slovaško, ko je obiskal garderobo.

Letel z "običajnim" letalom
Premier je bil na kvalifikacijski tekmi tudi v sredo v San Marinu: "Letel sem z letalom, ki je odšlo po slovensko nogometno reprezentanco, in se vrnil z našimi reprezentanti nazaj." V javnosti so namreč že začele krožiti nepreverjene informacije o zasebnem letu s predsednikom uprave Telekoma.

Presneti avtogol ...
Varovanci Matjaža Keka so v San Marinu zmagali s 3:0, vseeno pa se niso neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo, saj je Slovaška premagala Poljsko (ti so si že na začetku zabili avtogol) in osvojila prvo mesto v predtekmovalni skupini 3. Slovenija bo morala čez en mesec odigrati tekmi dodatnih kvalifikacij, nasprotnik (Francija, Portugalska, Rusija ali Grčija) pa bo znan v ponedeljek.