Milan Mandarić, ki je pred štirimi leti in pol Izetu Rastoderju plačal štiri milijone evrov, še ni našel kupca Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Mandarić, ki je pred štirimi leti in pol Izetu Rastoderju plačal štiri milijone evrov, še ni našel kupca Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

"Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je na prošnjo Thomasa Kaiserja preklical za ponedeljek napovedano skupščino ŠD NK Olimpija. Predsednik si bo vzel čas za premislek o tem, kakšni bodo nadaljnji koraki v pogajanjih o prevzemu Olimpije, in bo o tem pravočasno obvestil javnost," je po poročanju Slovenske tiskovne agencije (STA) v sporočilu za javnost zapisal Mandarićev svetovalec v klubu Petar Damjanić in dodal, da je stanje v klubu normalno, vse aktivnosti povezane s pripravami članskega moštva pa potekajo skladno z načrti.

Časnik Delo piše, da po poletnem neuspešnem poskusu Gabrieleja Nardina, kot kaže, ne bo nič niti z vstopom nemških vlagateljev v klub. Nemci namreč do včerajšnjega roka niso plačali dela kupnine (celotna naj bi znašala od 4 do 7 milijonov evrov), kot je bilo dogovorjeno.

Od petka zvečer je jasno, da je uradno kandidaturo za novega predsednika kluba vložil Thomas Kaiser. Nemec, o katerem ni znano praktično nič, naj bi na tem položaju zamenjal Milana Mandarića, ki je na čelu kluba od leta 2015.

Kot piše Delo, se je izkazalo, da gre pri domnevnih vlagateljih znova za ljudi sumljivega slovesa, čeprav jih je Mandarić še pred kratkim predstavljal kot verodostojne. Zgodba naj bi bila podobna kot poleti pri Nardinu. Vlagatelji naj bi želeli izsiliti odlog plačila, vendar Mandarić v to sprva ni privolil.

Olimpijino sporočilo za javnost. Foto: MMC RTV SLO
Olimpijino sporočilo za javnost. Foto: MMC RTV SLO

Kaiser se opravičuje Mandariću
Po naših informacijah je zgodaj popoldne v klubu potekal nov sestanek med zdajšnjim vodstvom in potencialnimi vlagatelji. Nekaj minut čez 14. uro so iz Olimpije poslali sporočilo za javnost, v katerem piše, da želi Kaiser preložiti izvedbo skupščine. "Na prošnjo g. Thomasa Kaiserja vam posredujemo njegovo izjavo za javnost glede predloga za prestavitev izredne skupščine kluba," so v slovenščini zapisali v uvodu.

V sami izjavi za javnost pa v angleščini piše naslednje: "Kandidat za novega predsednika ŠD NK Olimpija Ljubljana, g. Thomas Kaiser, predlaga, da se za ponedeljek napovedana izredna skupščina kluba preloži zaradi tehničnih razlogov. G. Kaiser se osebno opravičuje predsedniku kluba Milanu Mandariću in navijačem Olimpije za nastalo situacijo, obenem pa želi, da se posel izpelje do konca, kot je bilo načrtovano. Vse preostale informacije, povezane s prevzemom kluba, bodo znane v prihodnjih dneh."

Pod izjavo je podpisan Thomas Kaiser, ki se je po poročanju TV Slovenija z rednim avtobusom (!) odpeljal nazaj v München.

Da se Nemci, s katerimi je stik navezal Mladen Rudonja (ta je bil predviden za novega športnega direktorja), potegujejo za vstop v Olimpijo, je sicer Delo poročalo že konec avgusta. Tedaj naj bi se umaknili zaradi skromnejše ponudbe od Nardinove, pa tudi Mandarić je dal prednost Italijanu.

Kaiser se je z rednim avtobusom odpeljal nazaj v München

V soboto prva tekma proti Krki
Nogometaši Olimpije so se medtem preselili na Čatež, kjer bodo trenirali do prihodnjega petka in odigrali štiri prijateljske tekme, prvo v soboto proti Krki. Prihodnjo soboto bodo gostovali pri Rijeki, 30. januarja pa bodo odpotovali na priprave v Belek v Turčiji, kjer jih med drugim čakata dvoboja proti ukrajinskima velikanoma Dinamu in Šahtaru.

V sredo so v klubu potrdili podpis pogodbe s Timijem Maxom Elšnikom. 21-letni vezist je zadnja štiri leta igral v Angliji, kjer je bil član drugoligaša Derby Countyja, v tem obdobju pa je bil tudi posojen Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu. Lani poleti mu je potekla pogodba, tako da se je Olimpiji pridružil kot prost igralec. 20-letni štoper Jan Gorenc, ki ni dobil veliko priložnosti za igro, je iz Ljubljane odšel v Muro.