Odbojkarice Calcita se še borijo za mesto med štiri. Foto: Klemen Brumec
Odbojkarice Calcita se še borijo za mesto med štiri. Foto: Klemen Brumec

Slovenski obračun v okviru 11. kroga za ženske med Gen-i Volleyjem in Novo KBM Branik so z 0:3 dobile Mariborčanke in tako le še potrdile svojo prevlado, čeprav so bile Novogoričanke tokrat popolnoma enakovredne tekmice. V prvem nizu so bile Štajerke namreč boljše s 23:25, v tretjem pa so se veselile tesne zmage s 26:28. Slovenske prvakinje so tako dosegle še deveto zaporedno zmago v ligi in v razvrstitvi prepričljivo zasedajo prvo mesto. Na drugem mestu je Calcit Volley, ki je kljub številnim težavam s poškodbami slavil na gostovanju pri UOK Banjaluka Volley. Kamničanke so bile boljše z 2:3.

Do konca lige so sicer le še trije krogi in medtem ko imajo odbojkarice Nove KBM Branik in Gen-i Volleyja kot gostiteljice nastop na zaključnem turnirju, ki ga bomo spremljali v Novi Gorici, že zagotovljen, se bodo Kamničanke za preostali dve mesti potegovale skupaj z ekipama ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko in HAOK Mladost Zagreb.

Finale pokala na TV SLO in MMC-ju

Na Televiziji Slovenija in MMC-ju bomo v neposrednem prenosu prenašali finalni tekmi slovenskega pokala v moški in ženski konkurenci. Finale v ženski konkurenci je na sporedu 18. januarja ob 18. uri, v moški konkurenci pa dan pozneje ob 20.30.

Pri moških za zdaj najbolje kaže odbojkarjem ACH Volleyja Ljubljana, ki so dobili devet od enajstih tekem in prepričljivo zasedajo vrh lestvice. Ljubljančani so vodstvo potrdili tudi z zmago s 3:0 nad ekipo OK Mladost Ribola iz Kaštele.

"Leto je lepo začeti z zmago. Zadovoljen sem s tem, kar so pokazali moji igralci. Pred nami je naporen teden z zaključkom Pokala Slovenije. Pokalna lovorika je eden naših glavnih ciljev v letošnji sezoni," je po zmagi dejal trener Matija Pleško.

Calcit Volley, ki je moral v soboto v gosteh priznati premoč avstrijski SK Zadrugi Aich/Dob, neposrednemu tekmecu za uvrstitev na zaključni turnir v Waldviertlu, zdaj zaseda tretje mesto na ligaški razpredelnici, resen tekmec Kamničanov pa je tudi še zagrebška HAOK Mladost.

"Dobljani so po uvodnem nizu pritisnili s servisom, mi pa nanj nismo imeli odgovora. Ob slabem sprejemu je bilo podajalcu težko razigrati ekipo, mi pa smo bili na servisu premalo odločni. Potek tekme sem skušal spremeniti z nekaterimi menjavami, morda sem se za nekatere odločil prepozno. Kljub vsemu smo bili v četrtem nizu blizu izenačenja, a kaj ko smo v končnici zapravili prednost štirih točk. Poznalo se nam je, da ni bilo Milosza Hebde, ki ima težave z mišico, zato nismo želeli ničesar tvegati, saj ga bomo bolj potrebovali na zaključnem turnirju pokala Slovenije. Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na tekmo v Pliberku in vse svoje misli usmerimo na prihodnji konec tedna," je obračun komentiral novi trener Gašper Ribič.

Odbojkarji Merkurja Maribora, ki so tudi še imeli možnosti za uvrstitev na t. i. final four, so letos odigrali že tri tekme in v okrnjeni zasedbi, brez trenerja Sebastijana Škorca in prvega sprejemalca Roka Možiča, ki sta imela reprezentančne obveznosti, trikrat izgubili.

Moški:
MERKUR MARIBOR - ZADRUGA AICH DOB
1:3 (-23, -20, 23, -24)
ACH VOLLEY - MLADOST KAŠTELA
3:0 (17, 11, 17)
ZADRUGA AICH DOB - CALCIT VOLLEY
3:1 (-23, 15, 19, 31)

Vrstni red: ACH Volley 27, Zadruga AICH Dob 20, Calcit Volley 19 ... Merkur Maribor 13 ...

Ženske:
GEN-I VOLLEY - NOVA KBM BRANIK
0:3 (-23, -20, -26)
BANJA LUKA - CALCIT VOLLEY
2:3 (-27, -21, 12, 20, -6)
Ponedeljek:
NOVA KBM BRANIK - JEDINSTVO BRČKO

Vrstni red: NKBM Branik 26, Calcit Volley 16 in GEN-I Volley 14 ...