El Fardou Ben je izenačil sredi prvega polčasa. Foto: EPA
El Fardou Ben je izenačil sredi prvega polčasa. Foto: EPA

Prejšnji teden je rezervist Milan Pavkov izenačil v 93. minuti. Milančani v zadnjih tednih niso v formi. Izgubili so v Spezii z 0:2 in na mestnem derbiju proti Interju celo z 0:3. Tudi tokrat so bili razglašeni. Tudi Zlatanu Ibrahimoviću, ki je vstopil v drugem polčasu, ni uspelo poživiti igre.

Franck Kessie je bil natančen z enajstih metrov. Foto: Reuters
Franck Kessie je bil natančen z enajstih metrov. Foto: Reuters

Razigrani Ben hitro izničil vodtvo Milana
Milan je povedel že v 9. minuti. Marko Gobeljić je v kazenskem prostoru igral z roko, oglasil se je videosodnik in Franck Kessie je z bele točke zatresel mrežo.

V nadaljevanju prvega polčasa je Crvena zvezda prikazala odlično igro. V 20. minuti je El Fardou Ben iz bližine poslal žogo v mrežo, a zadetek ni veljal, saj je pred tem branilec Radovan Pankov preusmeril žogo z roko. Odličen napadalec Ben je nato v 22. minuti s prostega strela z 22 metrov stresel prečko.

V 24. minuti so Beograjčani zasluženo izenačili. Mirko Ivanić je odlično zaposlil Bena, ki se je otresel Alessia Romagnolija in poslal žogo z levico mimo Gianluigija Donnarumme v mrežo. Osem minut pred koncem prvega polčasa je vratar Milan Borjan zaustavil nevaren strel Dioga Dalota.

Dejan Stanković je bil zelo razočaran po koncu tekme, saj se je zavedal, da je bil blizu senzacije na San Siru. Foto: Reuters
Dejan Stanković je bil zelo razočaran po koncu tekme, saj se je zavedal, da je bil blizu senzacije na San Siru. Foto: Reuters

Zvezda nevarnejša celo z igralcem manj
Trener Milana Stefano Pioli je na začetku drugega polčasa v igro poslal Ibrahimovića in Anteja Rebića. Beograjčani so bili vse nevarnejši. V 68. minuti je Miloš Degenek podal do Sekouja Sanoga, ki je streljal s štirih metrov, Donnarumma pa se je izkazal. Dve minuti zatem so gostje ostali le z deseterico, saj je bil Gobeljić izključen. Prejel je drugi rumeni karton po prekršku nad Diogom Dalotom.

Tudi z igralcem manj je Crvena zvezda pritiskala, priigrala si je nekaj kotov. Rezervist Aleksandar Katai je osem minut pred koncem s petih metrov zgrešil vrata. V sodnijkovem dodatku so imeli gostje znova na voljo kot, a je Jesus Gil Manzano odpiskal konec tekme in močno razjezil trenerja Dejana Stankovića. Ljubljenec navijačev Interja ni uspel izločiti mestnih tekmecev.

Benfica blizu presenečenju v Pireju
Arsenal in Benfica sta se v Rimu razšla z 1:1, povratno tekmo pa so na stadionu Georgiosa Karaiskakisa v Pireju dobili topničarji s 3:2.

Pierre-Emerick Aubameyang je z dvema zadetkoma popeljal topničarje v osmino finala. Foto: EPA
Pierre-Emerick Aubameyang je z dvema zadetkoma popeljal topničarje v osmino finala. Foto: EPA

Bukayo Saka je v 21. minuti sijajno podal v kazenski prostor, Pierre-Emerick Aubameyang pa je spretno poslal žogo prek vratarja Heltona Leiteja v mrežo. Dve minuti pred odmorom je Diogo Goncalves mojstrsko izvedel prosti strel. Prek živega zidu je zavrtinčil žogo pod prečko. Bernd Leno je bil nemočen.

Po uri igre so bili Portugalci blizu presenečenju. Vratar Helton je poslal dolgo žogo na polovico topničarjev, Dani Ceballos je zgrešil žogo in Rafa Silva je z veseljem sprejel darilo. Rutinirano je ukanil Lena, ki je zapustil vrata.

Aubameyang odločil po podaji Sakaja
Arsenal je potreboval dva zadetka. Mikel Arteta je v igro poslal Williana in Thomasa Parteyja. V 67. minuti je prav Willian podal do Kierana Tierneyja, ki je izenačil na 2:2.

Odločitev je padla tri minute pred koncem, ko je Saka z desne strani sijajno podal na daljšo vratnico, kjer je Aubameyang iz bližine z glavo zatresel mrežo.

Benfica je v štirih minutah sodnikovega dodatka vse sile usmerila v napad. Rafa Silva je v 94. minuti z glavo stresel vratnico, a je stranski sodnik dvignil zastavico in zadetek ne bi veljal.

Aubameyang zagotovil Arsenalu preboj v osmino finala
Andraž Šporar je bil eno uro na zelenici rimskega Olimpica. Foto: EPA
Andraž Šporar je bil eno uro na zelenici rimskega Olimpica. Foto: EPA

Šporar z Brago brez možnosti na rimskem Olimpicu
Roma je ugnala Brago s 3:1, potem ko je že prvo tekmo dobila z 2:0. Edin Džeko je Rimljane že v 24. minuti povedel v vodstvo, Carles Perez pa je podvojil prednost v 75. minuti. Malce pred tem je najstrožjo kazen za Romo zapravil Lorenzo Pellegrini, streljal je mimo vrat. V 88. minuti je Bryan Cristante z avtogolom nekoliko zmanjšal zaostanek Brage, za katero je Andraž Šporar igral do 60. minute. V sodniškem dodatku je Borja Mayoral potrdil zmago Rome.

Švicarski Young Boys je presenetil v Leverkusnu. Foto: Reuters
Švicarski Young Boys je presenetil v Leverkusnu. Foto: Reuters

Dinamo brez Stojanovića izločil Krasnodar
Zagrebški Dinamo še naprej blesti v Evropski ligi. Na stadionu Maksimir je padel Krasnodar z

1:0. Mislav Oršić je v 31. minuti poskrbel za edini gol na tekmi po podaji Kristjana Jakića. Petar Stojanović je znova sedel na klopi Dinama.

Vsi nemški klubi izpadli
Veliko razočaranje so doživeli Nemci. V osmini finala ne bo nobenega predstavnika Bundeslige, potem ko imata Bayern in dortmundska Borussia lepe možnosti za preboj v četrtfinale Lige prvakov.

Bayer Leverkusen je izgubil proti švicarski ekipi Young Boys iz Berna. Na začetku drugega polčasa je Jordan Siebatcheu zadel z glavo. Zmago je potrdil Christian Fassnacht štiri minute pred koncem po protinapadu.

Abdallah Sima je potrdil zmago Slavie v Leicestru. Foto: Reuters
Abdallah Sima je potrdil zmago Slavie v Leicestru. Foto: Reuters

Hoffenheim in Molde sta prejšnji teden remizirala (3:3). V Sinsheimu so izbranci Sebastiana Hoenessa doživeli hladno prho (0:2). Oba zadetka za Norvežane je dosegel Eirik Ulland Andersen.

Slavia šokirala Leicester
Presenečenje je pripravila praška Slavia, ki je izločila Leicester. Na prvi tekmi ni bilo golov, na stadionu King Power pa so Čehi presenetili (0:2). Lukaš Provod je na začetku drugega polčasa izkoristil veliko zmedo v obrambi Angeležev. Končni izid je z izjemnim strelom z 20 metrov z desnico postavil Abdallah Sima v 79. minuti.


Šestnajstina finala, povratne tekme:
TOTTENHAM – Wolfsberg 4:0 (1:0) 4:1
Alli 11., Carlos Vinicius 50., 83., Bale 73.

ARSENAL – Benfica 3:2 (1:1) 1:1
Aubameyang 21., 87., Tierney 67.; Goncalves 43., Rafa Silva 61.

Arsenal: Leno, Bellerin (78./Lacazette), David Luiz, Gabriel, Tierney, Dani Ceballos (63./Thomas Partey), Xhaka, Saka (90./Chambers), Ödegaard (90./Elneny), Smith Rowe (63./Willian), Aubameyang.

Benfica: Helton Leite, Lucas Verissimo, Otamendi, Vertonghen, Diogo Goncalves, Taarabt (58./Gabriel), Weigl (90./Waldschmidt), Rafa Silva, Grimaldo (85./Nuno Tavares), Pizzi (58./Everton), Seferović (57./Darwin).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


GLASGOW RANGERS – Antwerpen 5:2 (1:1) 4:3
Morelos 9., Patterson 46., Kent 55., Barišić 79./11-m, Itten 92./11-m; Refaelov 32., Ze Lankel 57.

VILLARREAL – Salzburg 2:1 (1:1) 2:0
Moreno 40., 89./11-m; Berisha 17.

Hoffenheim – MOLDE 0:2 (0:1) 3:3
Ulland Andersen 20., 95.

Napoli – GRANADA 2:1 (1:1) 0:2
Zielinski 3., Ruiz 59.; Montoto 25.

ŠAHTAR – Maccabi Tel Aviv 1:0 (0:0) 2:0
Moraes 67./11-m

AJAX – Lille 2:1 (1:0) 2:1
Klaassen 15., Neres 88.; Yazici 78./11-m


MILAN – Crvena zvezda 1:1 (1:1) 2:2
Kessie 8./11-m; Ben 24.
RK:
Gobeljić 70./Crvena zvezda

Milan: G. Donnarumma, Calabria (66./Theo Hernandez), Romagnoli, Tomori, Dalot, Krunić (46./Rebić), Kessie, Meite, Samu Castillejo (66./Saelemaekers), Calhanoglu, Rafael Leao (46./Ibrahimović).

Crvena zvezda: Borjan, Pankov, Degenek, Sanogo, Gajić, Kanga (69./Katai), Srnić (46./Petrović), Gobeljić, Ben (69./Falco), Ivanić (84./Nikolić), Falcinelli (72./Pavkov).

Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)


Club Brugge – DINAMO KIJEV 0:1 (0:0) 1:1
Bujalski 83.

MANCHESTER UNITED – Real Sociedad 0:0 4:0
Oyarzabal (Real Sociedad) je v 14. minuti zapravil 11-m.

Leicester – SLAVIA PRAGA 0:2 (0:0) 0:0
Provod 49., Sima 79.

ROMA – Braga 3:1 (1:0) 2:0
Džeko 24., Perez 75., Mayoral 91.; Cristante 88./ag
Pellegrini (Roma) je v 72. minuti zapravil 11-m.
Šporar (Braga) je igral do 60. minute.

DINAMO ZAGREB – Krasnodar 1:0 (1:0) 3:2
Oršić 31.
Stojanović (Dinamo) je sedel na klopi.

PSV EINDHOVEN – Olympaicos 2:1 (2:0) 2:4
Zahavi 23., 44.; Koka 88.

Bayer Leverkusen – YOUNG BOYS 0:2 (0:0) 3:4
Siebatcheu 47., Fassnacht 86.

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku. Žreb osmine finala bo v petek.