Luko Slabeta in njegove varovance v Pliberku čaka težko delo. Foto: Aleš Fevžer
Luko Slabeta in njegove varovance v Pliberku čaka težko delo. Foto: Aleš Fevžer

anjenju naslova.

V polfinalu proti Amstettnu Hypo ne bi smel imeti težav, težje delo naj bi ga čakalo v finalu. Varovanci Luke Slabeta se letos želijo odkupiti za nepričakovano izgubo naslova v slovenskem pokalu. A Ljubljančani se dobro zavedajo, da jim v boju za šesti naslov v srednjeevropski ligi še zdaleč ne bo lahko.

Slovensko obarvana domača ekipa Posojilnice Dob, ki je lani v Bratislavi izgubila finale proti Ljubljančanom, bo nevaren tekmec, kar se je izkazalo že v rednem delu. Korošci, gostitelji zaključnega turnirja, so s 3:2 zmagali v Tivoliju, na domači tekmi, ki je bila tudi zadnja v rednem delu tekmovanja, pa so z istim rezultatom izgubili, a so igrali v zdesetkani postavi. ACH si je z zmago na Koroškem zagotovil tudi najboljši startni položaj pred končnico.

Seveda bosta morala tako ACH Volley kot Posojilnica dobiti polfinalna obračuna. Slovenski prvak se bo v torek ob 17.30 pomeril z Amstettnom Hypo, ki je v rednem delu doživel dva poraza, tako da naj prevelikih možnosti proti branilcem naslova ne bi imel. Toda vsekakor tudi Amstetten, ki je v avstrijskem prvenstvu že izpadel v četrtfinalu, ni tekmec, ki bi ga lahko podcenjevali, česar se Ljubljančani dobro zavedajo. Ker Slabe zagovarja svojo filozofijo in za zdaj razmišlja le o prvem tekmecu, bodo Slovenci na dvoboj zagotovo dobro pripravljeni. Posojilnica Dob bo v polfinalu ob 20.15 igrala proti slovaški ekipi Chemes Humenne.

ZAKLJUČNI TURNIR, Pliberk
Polfinale, torek ob 17.30:
ACH VOLLEY - AMSTETTEN HYPO

Ob 20.15:
POSOJILNICA DOB - CHEMES HUMENE

Tekma za 3. mesto, sreda ob 17.30

Finale, sreda ob 20.15