Tržičan Mitja Oranič je dosegel četrti najboljši rezultat v karieri. Nova tekmovalna formula, ki so jo poimenovali
Tržičan Mitja Oranič je dosegel četrti najboljši rezultat v karieri. Nova tekmovalna formula, ki so jo poimenovali "penalty race", zahteva od tekmovalcev čim boljši skok, saj je od tega dosežka odvisno število kazenskih krogov v teku. Upošteva se le daljava skoka brez točk, po desetkilometrskem teku pa morajo tekmovalci, ki so bili slabši na skakalnici, še v kazenske kroge. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

T. i. "penalty race" tekmo je dobil Francoz Jason Lamy Chappuis. Na preloženi tekmi iz Zakopan sta se za olimpijskim in svetovnim prvakom uvrstila Nemec Björn Kircheisen (+5,3) in Norvežan Mikko Kokslien (+5,4).

Oranič je bil po skokih na 30. mestu, v 10-kilometrskem teku pa je pridobil 13 mest (+1:08,2). Marjan Jelenko je z 28. zdrsnil na 35. mesto (+2:35,6).

Chappuis se je z zmago še bolj utrdil v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na dozdajšnjih tekmah je zbral 856 točk. Na drugem mestu je Italijan Alessandro Pittin (674), na tretjem pa Japonec Akito Vatabe (573). Oranič je z 29 točkami na 39. mestu.