Urša Kraglej je najboljšo vožnjo prikazala ravno v finalu. Foto: BoBo
Urša Kraglej je najboljšo vožnjo prikazala ravno v finalu. Foto: BoBo
Eva Terčelj
Eva Terčelj se v polfinalu ni dotaknila niti enih vrat. Foto: BoBo
Kragljeva odlična tretja

Zmagala je Nemka Melanie Pfeifer (108,14), drugo mesto pa je pripadlo Slovakinji Dani Mann (+0,52). Urša Kragelj je v polfinalu z desetim mestom za las ujela finalni nastop, kjer pa je zaostala 1,37 in osvojila tretje mesto.

Uspelo se ji je sprostiti
"Kakšen lep dosežek! To je nekaj izjemnega! Pred tekmo nisem verjela, da se lahko kaj takega zgodi. Uspela mi je solidna vožnja, zadovoljna sem bila, uspela sem se sprostiti in pokazati, kaj znam. Dodatno motivacijo mi je dala še Eva, ki je odlično veslala in res škoda njenega dotika, saj bi bila brez njega na stopničkah. No, sicer bi mene tako izrinila z njih, tako da sem kar vesela takega razpleta. Da, noro, ne morem verjeti, tretja v Tacnu, super," je kar vrelo iz 23-letne Kragljeve.

Eva Terčelj naredila "neumno napako"
Odlično je nastopila tudi Eva Terčelj (+2,32), ki je bila četrta. Brez dotika vrat v spodnjem delu proge bi bila celo druga. "Zelo sem zadovoljna z vožnjo, res pa je, da sem naredila zelo neumno napako. Dotaknila sem se tistega količka, ki ga je skoraj nemogoče zadeti. Ampak to se zgodi. Malo sem razočarana, ampak mislim, da je bila vožnja tako dobra, da se nimam kaj sekirati. Čaka me še kar nekaj tekem," pa je povedala Eva Terčelj. V polfinalu 30-erice je nastopila še Ajda Novak, ki je osvojila 23. mesto.

Brez finala med kanuisti v dvosedu
Med kanuisti v dvosedu se nobenemu izmed treh čolnov ni uspelo uvrstiti v finale. Sašo Taljat in Luka Božič sta bila 11., Simon Hočevar in Dejan Kralj 13., Urban Jarc in Luka Slapšak pa 17.

Sobota prinesla prvo, drugo in četrto mesto
V soboto sta v kajaku za dvojno slovensko zmago poskrbela Peter Kauzer in Jure Meglič, v kanuju pa je Anže Berčič s četrtim mestom dosegel uspeh kariere.

K-1 ženske, finale:               
 1. M. PFEIFER        NEM  108,14 (0)
2. D. MANN SLK +0,52 (0)
3. U. KRAGELJ SLO 1,37 (0)
4. E. TERČELJ SLO 2,32 (2)
...
23. A. NOVAK SLO C-2 moški, finale: 1. HOCHSCHORNER/HOCKSCHORNER
SLK 104,89 (0)
2. BISO/PICCO FRA +2,69 (0)
3. SKANTAR/SKANTAR SLK 3,08 (0) ... 11. TALJAT/BOŽIČ SLO 13. HOČEVAR/KRALJ SLO 17. JARC/SLAPŠAK SLO

Kragljeva odlična tretja