Janja Šegel je normo za Tokio izpolnila v zadnjem trenutku. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Šegel je normo za Tokio izpolnila v zadnjem trenutku. Foto: www.alesfevzer.com

Rekord Neže Klančar z letošnjega evropskega prvenstva v Budimpešti je izboljšala za 18 stotink sekunde.

Mlada koroška plavalka je bila normi blizu že v soboto, ko je zmagala v isti disciplini s 54,57 in kar dvakrat popravila osebni rekord. Da je zelo hitra, je potrdila nato še danes dopoldne, ko je na 200 m prosto obračala z dosežkom 54,62.

V soloplavanju, tako imenovani time trials, je nato popoldne dosegla še tako želeno normo za olimpijski nastop, svoj drugi po Riu 2016.

Takoj nato je nastopila še na 200 m prosto in se z 2:03,28 veselila zmage še v tej disciplini, kjer je prepričljivo ugnala klubsko in reprezentančno kolegico Dašo Tušek.

"Že včeraj sem dvakrat dosegla osebni rekord in bila danes izredno hitra tudi v kvalifikacijah na 200 m prosto, kjer sem dala na prvi polovici vse od sebe. V vsakem plavanju pa je bilo še nekaj napak, nekaj priložnosti za izboljšavo. Zato sem se odločila za še en nastop na 100 m prosto in izplačalo se je," je o doseženi normi za OI povedala Janja Šegel.

Plavalka je priznala, da je bilo v zadnjem poskusu za lovljenje norme tudi precej pritiska. "Seveda je bil. Ne bi bilo sicer konec sveta, če mi ne bi uspelo, a vem, kaj vse sem vložila v ta rezultat, koliko je bilo odrekanja in kako velika je bila želja. S tem izidom je zdaj vse to res poplačano," je še dejala nova potnica za igre v Tokiu.