Peter Kauzer je bil z Dejanom Kraljem in Andrejem Nolimalom bronast pred dvema letoma v Penrithu. Foto: www.kajak-zveza.si
Peter Kauzer je bil z Dejanom Kraljem in Andrejem Nolimalom bronast pred dvema letoma v Penrithu. Foto: www.kajak-zveza.si
Fabian Döfler
Fabian Döfler je vodil nemške kajakaše do velike zmage. Foto: Reuters
Nicolas Peschier in Tony Estanguet
Francoski kanuisti na čelu z Nicolasom Peschierjem in Tonyjem Estanguetom so suvereno premagali Nemce. Foto: Reuters
Kajakaši zaostali za pričakovanji

Kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič so za mesto zaostali za lanskim dosežkom iz Prage. S štirimi kazenskimi sekundami so priložnost za kaj več izgubili že v prvi vožnji, ko so bili osmi, v drugi vožnji so dodali še tri dotike vratic. Slavili so Nemci pred Francozi in Čehi. Slovenci, ki so junija že tretjič zapored postali evropski prvaki, so za bronom zaostali dobre štiri sekunde in pol.

Kauzer zelo razočaran
"Prišli smo po medaljo. Po tihem sem pričakoval kar naslov svetovnih prvakov. Toda z desetimi kazenskimi sekundami ne moreš do medalje. V prvi vožnji me je ovirala bolečina v desnem zapestju. Zato sem nastopil s tabletami proti bolečinam in žal brez pravega občutka. Morda sem tudi zaradi tega napravil napako v prvih protitočnih vratcih. Na drugi progi smo bili res hitri, a s preveč napakami. Priznam, zelo sem razočaran. Upam, da smo zdaj končali s temi dotiki vratic in da bo jutri v posamični konkurenci vendarle bolje," je po tekmi povedal Kauzer.

Kanuisti že po 1. vožnji daleč za kolajno
Kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Simon Hočevar so precej izboljšali lansko 13. mesto in v finalu prav tako napredovali za dve mesti. Že po prvi vožnji so bili kar sedem sekund za kolajno. Na koncu so s skupno petimi dotiki za zmagovalci Francozi zaostali natanko 20 sekund. Srebro so dobili Nemci, bron Čehi.

Dobitniki kolajn premočni
"Večji del prve vožnje smo delovali zelo dobro. Potem pa se nam je porušil ritem. Imeli smo možnost za četrto mesto, medtem ko so bile prve tri reprezentance v tem trenutku vendarle prehitre," je priznal Hočevar.


3 X K-1:
1. NEMČIJA 204,96 (4) (Döfler/Grimm/Pfannmöller) 2. FRANCIJA + 0,32 (6) (Billaut/Bourliaud/Combot) 3. ČEŠKA 0,95 (4) (Pišvejc/Hradilek/Hilgert)
... 5. SLOVENIJA 4,92 (10) (Kauzer/Kralj/Meglič)
3 X C-1: 1. FRANCIJA 212,16 (6) (Estanguet/Labarelle/Peschier) 2. NEMČIJA + 2,24 (6) (Benzien/Bettge/Hoffmann) 3. ČEŠKA 5,71 (4) (Ježek/Indruch/Masek)
... 6. SLOVENIJA 20,00 (10) (Stevanovič/Hočevar/Zakrajšek)

M. R.

Kajakaši zaostali za pričakovanji