Saša Farič (levo v zelenem dresu) se je kot druga v skupini prebila v četrtfinale, kjer je nato v svoji skupini zasedla četrto mesto. Foto: Reuters
Saša Farič (levo v zelenem dresu) se je kot druga v skupini prebila v četrtfinale, kjer je nato v svoji skupini zasedla četrto mesto. Foto: Reuters
Ashleigh McIvor
26-letna Ashleigh McIvor je naslovu svetovne prvakinje dodala še naslov olimpijske prvakinje. Foto: EPA

25-letna Faričeva je v prvi četrtfinalni skupini zasedla zadnje četrto mesto, potem ko je večji del proge vozila na tretjem mestu, in ravno ko se je pripravljala na napad na drugo Avstralko Crema, jo je v ovinku prehitela in zaprla Avstrijka Huttary, ki je nato celo zmagala v skupini.

Zelo zadovoljna tudi s četrtfinalom
“Mogoče se smešno sliši, toda jaz sem zelo zadovoljna. Nisem zabeležila top rezultata, a sem z njim zadovoljna. Seveda bi lahko bilo boljše, a žal sem v četrtfinalu po skoku šla preveč desno, mogla pa bi iti po notranji strani. Starta sta mi uspela, vožnje bi ocenila kot nore. In če sem z vožnjami zadovoljna, je tudi rezultat dober,” ni skrivala dobre volje Faričeva, ki ji je bila proga všeč: “Mogoče bi lahko bile na startu tudi grbine, toda nad progo ne morem se pritoževati.”

Hud padec Rusinje
Edina slovenska predstavnica v tej disciplini smučanja prostega sloga je nastopila v prvi skupini osmina finala in se z drugim mestom prebila v četrtfinale. Med vožnjo skupine, v kateri je bila tudi Faričeva, je hudo padla Rusinja Julija Livinskaja, zaradi česar je bilo tekmovanje prekinjeno za 20 minut.

Whistlerčanka razveselila Kanado
V velikem finalu je že na štartu pobegnila domačinka iz Whistlerja Ashleigh McIvor, ki je v močnem sneženju suvereno opravila z 1,1 km dolgo progo in Kanadi privozila šesto zlato olimpijsko medaljo v Vancouvru. Srebro je končalo v rokah nekdanje alpske smučarke iz Norveške Hedde Berntsen, bron pa je osvojila Francozinja Marion Josserand.

Saši 16. čas kvalifikacij
Na štartu kvalifikacij je bilo 35 tekmovalk, od katerih so pred osmino finala odpadle le tri (osem skupin s po štirimi smučarkami). Saša je s številko 8 premagala progo s časom 1:20,01. Na koncu je imela Faričeva 16. čas, kar je pomenilo, da je v v osmini finala nastopila v prvi skupini, kjer je bila tudi najhitrejša v kvalifikacijah Švedinja Anna Holmlund (1:17,15).

Kros (Ž):               
1. A. McIVOR KAN
2. H. BERNTSEN NOR
3. M. JOSSERAND FRA
...
14. S. FARIČ SLO