Foto:
Foto:

Petkovšek je z oceno 9,688 zaostal le za Kazahstancem in drugouvrščenim Francozom Cucheratom, ki sta prejela isto oceno 9,700. 27-letni Ljubljančan je bil sicer z oceno 9,725 najboljši v kvalifikacijah. Pred tednom dni je bil v Cottbusu drugi.

"Res sem jezen nase, da sem prikazal "spackano" sestavo, saj tako slabo redko vadim celo na treningih. To ni bila vaja za več kot 9,5 točke, a so bili sodniki bolj prizanesljivi. Res pa je, da ne samo do mene, saj je Kazahstanec edini izmed finalistov res lepo telovadil," se je po nastopu nase jezil Petkovšek in se obenem čudil, da bi ob popolnem seskoku celo zmagal.

"Res je. Vendar si zmage ne bi zaslužil. Več kot zadovoljen pa sem s tretjim mestom, saj sem v Lyonu prikazal slabo vajo za trening. Škoda, da mi tokrat pač ni šlo," kar ni mogel nehati zmajevati z glavo Petkovšek, ki je pred tem v ogrevalni dvorani Palače športov zlahka izvedel tri brezhibne sestave: "Vaja mi res ni bila v ponos, vendar me imajo očitno sodniki radi. S tem pa moj cilj - ocena 9,8 točke - zaenkrat še ostaja neizpolnjen."

Aljaž Pegan je na drogu že v kvalifikacijah napravil napako, tako da se z deseto oceno tekmovanja (9,462) ni uvrstil v finale.