Foto:
Foto:

Po prvi vožnji so bili Simon Hočevar, Jošt Zakrajšek in Dejan Stevanovič četrti, v drugo pa so z odlično vožnjo prehiteli Poljake na tretjem mestu in zaostali le za velesilama - zmagali so Čehi, drugi pa so bili Slovaki. Slovenci so tako na evropskih prvenstvih po štirih letih osvojili novo odličje.

Po prvi vožnji je bilo jasno, da se bosta v boj za zlato odličje podali le Češka in Slovaška. Tretja je bila Poljska, ki je imela 2,54 sekunde prednosti pred četrtouvršeno Slovenijo, 3,1 sekunde pa je od brona ločilo Angleže. V močnem dežju in vetru je slovenskim tekmovalcem v drugo uspela brezhibna vožnja, ki jih je popeljala do brona. Poljaki so bili sicer hitrejši od Slovencev tudi v drugo, vendar so si nabrali 10 kazenskih sekund.

"Po prvi vožnji smo si še enkrat ogledali naš nastop in videli, kje smo izgubili dve sekundi. V drugi pa smo vseskozi vozili skupaj, poleg tega pa nismo naredili tudi nobene napake. Odpeljali smo tako, kot smo se tudi dogovorili, Jošt pa je pokazal, da ga tudi na takšnih tekmah ni prav nič strah," je po nastopu zadovoljen povedalHočevar.

"Vse čestitke Joštu. Drugo vožnjo naj si kar vtisne v spomin, saj je bila odlična. Sicer pa smo želeli narediti dober rezultat in dati od sebe svoj maksimum, za zmago nad Poljsko pa je bilo odločilno dobro vzdušje in zbrana vožnja," pa so bile besede Stevanoviča.

"Bilo je lahko, saj sem ob sebi imel dva izkušena tekmovalca, ki sta me vodila skozi vso progom," je bil skromen najmlajši član reprezentance, Zakrajšek.

V nedeljski polfinale se je uvrstilo vseh pet slovenskih tekmovalcev, ki so že nastopili. V kanuju je bil Simon Hočevar šesti, Dejan Stevanovič deseti, Jošt Zakrajšek pa 18. Kajakašici Nina Mozetič in Nada Mali sta zasedli 16. in 19. mesto.

V soboto bodo na progi v makedonski prestolnici veslali še dvojec Sebastjan Linke/Uroš Škander ter kajakaši Dejan Kralj, Uroš Kodelja in Fedja Marušič.

C-1, ekipno, izidi:
1. ČEŠKA 226,77 (2)
(Indruch, Masek, Pinkava)

2. SLOVAŠKA 228,05 (2)
(Slafkovsky, Ovcarik, Mincik)

3. SLOVENIJA 234,86 (0)
(Hočevar, Stevanovič, Zakrajšek)

4. POLJSKA 236,07 (6)

5. VELIKA BRITANIJA 242,44 (4)

6. HRVAŠKA 270,01 (10)

7. MAKEDONIJA 357,46 (72)

8. SRBIJA IN ĆRNA GORA 380,01 (78)