Slobodan Janjić (levo) je dobrih 10 minut pred koncem zatrl upe Slovencev. Foto: EPA
Slobodan Janjić (levo) je dobrih 10 minut pred koncem zatrl upe Slovencev. Foto: EPA
Slovenski navijačici
Slovenci so imeli lepo podporo s tribun. Foto: Drago Perko/futsal.si
Rajko Uršič in Mladen Kocić
Slovencem tudi na drugem nastopu na EP-jih ni uspelo zmagati. Pred sedmimi leti so se iz Italije vrnili s tremi porazi. Foto: EPA

Potem ko se je prvi polčas končal brez golov, je takoj na začetku drugega - v 21. minuti - Srbe v vodstvo popeljal Milan Rakić, ki je zadel iz bližine po lepi akciji s prostega strela. Na 2:0 je v 29. minuti povišal Slobodan Janjić, tudi on je mrežo zatresel iz bližine. Srbi so spet izigrali slovensko obrambo, Janjiću pa na desni strani ob vratnici žoge ni bilo težko zabiti v gol.

Slovenci, ki so v sredo z 1:5 izgubili proti Rusom, so že med pripravami poudarjali, da so z mislimi bolj obrnjeni proti Srbom kot proti favorizirani Rusiji, kjer realno niso imeli možnosti za uspeh. Žal se jim tudi proti Srbiji ni izšlo in so že končali prvenstvo.

Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je na tribuni pustil Igorja Osredkarja in Danijela Pantiča. Tam sta se pridružila lepemu številu slovenskih navijačev, ki so vseskozi glasno spodbujali svoje ljubljence.
Čujec zadel vratnico
Prvi polčas je bil takšen, kot ga je napovedoval Dobovičnik. Tekma je bila dokaj izenačena, malce konkretnejši pa so bili Srbi, ki so med drugim dvakrat zadeli tudi okvir vrat. Dvoboj je tudi brez golov s svojo napadalno noto zadovoljil gledalce. Slovenski navijači so najbolj globoko vzdihnili po poskusu Slaviše Goranoviča, ki je izgubil dvoboj iz oči v oči z vratarjem Vladimirjem Ranisavljevićem.

V zadnjih 10 minutah Slovencem ni uspelo doseči vsaj častnega zadetka, čeprav so poizkusili tudi z igro brez vratarja. Še najbližje zadetku sta bila Kristjan Čujec, ki je v 35. minuti zadel vratnico, v 40. pa meril malce premalo natančno, in Miha Osojnik, ki je v 38. minuti zadel le zunanji del mreže.

Dobovičnik: Fantje pokazali pravo željo
"Takšno tekmo, kot smo napovedali včeraj, se je danes tudi zgodila. Srbom smo bili popolnoma enakovredni v vseh elementih igre, v določenih trenutkih pa nam je zmanjkalo zbranosti. Ob koncu tekme nam je zmanjkalo tudi nekaj moči, tako da nismo mogli vršiti kakšnega resnejšega pritiska proti srbskim vratom. Vendarle pa ne smemo biti nezadovoljni, saj so fantje pokazali pravo željo," je po tekmi povedal Dobovičnik.
Skupina C, 2. krog:
SLOVENIJA - SRBIJA 0:2 (0:0)
2.500; Rakić 21., Janjić 29.

1. krog:
RUSIJA
- SLOVENIJA 5:1 (3:0)
Čistopolov 4., 19., Pula 19., Hamadijev 24., Šajahmetov 40.; Čujec 37.
3. krog, nedelja:
SRBIJA - RUSIJA