Tino Baloh v boju za zlato čaka Italijanka Domenica Angelino. Foto: www.alesfevzer.com
Tino Baloh v boju za zlato čaka Italijanka Domenica Angelino. Foto: www.alesfevzer.com

V finalu bosta tekmovali tudi Tina Baloh v boju za točke v kategoriji do 70 kg in Urška Gazvoda v lahkem kontaktu do 60 kg.

Barada je danes najprej v kategoriji do 50 kg v polfinalu boja za točke ugnala Švicarko Maeline Nadine Lachaud. Po prvi rundi je po začetni prednosti tekmice z 2:1 Barada povedla s 6:2, po drugi je vodila z 8:4, po tretji pa s končnih 16:9. V finalu bo v nedeljo tekmovala proti Italijanki Federici Trovalusci.

Nato pa je nastopila še v polfinalu lahkega kontakta, kjer je grško tekmico Paraskevi Semeli Zarmakupi ugnala s 3:0. Za zlato se bo merila z Bolgarko Kristino Nikolovo.

Baloh je v boju za točke v kategoriji do 70 kg premagala Irko Jodie Browne z 11:9, v nedeljo jo v boju za zlato čaka Italijanka Domenica Angelino.

Urška Gazvoda pa se je v lahkem kontaktu do 60 kg borila proti Finki Miri Iisi Auror Sjovall in zmagala s 3:0. V finalu jo čaka Italijanka Luna Mendy.

Tomaž Barada zelo zadovoljen
"Na Tyri Baradi je bilo veliko breme, je najmlajša tukaj na igrah in ker je v zadnjem času vse boje dobila, vsi veliko pričakujejo. Do zadnjega je danes ohranila svoje misli in zbranost ter je brez napake opravila dvoboja," je o nastopu in tekmicah svoje hčerke povedal vodja reprezentance Tomaž Barada.

"V tistem na točke ima v finalu zelo izkušeno tekmico, ki jo je premagala na prejšnjem EP-ju in je prva na svetovni lestvici, a se ji lahko zoperstavi in ima velike možnosti, da jo premaga. V lahkem kontaktu pa je Tyra prva na svetovni lestvici, njena tekmica v finalu pa druga. Med njima ni velike razlike, a več možnosti pripisujem Tyri," je dodal Tomaž Barada.

Dejal je, da je srečen in zadovoljen, ker je Urška Gazvoda dobila tesno polfinalno borbo. "Pri dveh sodnikih je zmagala le s točko razlike. Pustila je srce v ringu ter si zaslužila finale, kjer jo čaka aktualna evropska prvakinja. Ta je Urško premagala tudi na EP-ju. Tina Baloh pa je imela na igrah že dve težki borbi. Jutri jo čaka Italijanka Angelino, ki smo si jo najbolj želeli za tekmico. Tina je favoritka v tem dvoboju," je še zaključil Barada.