Slovenci so po 74 minutah še držali vozovnico za Kolumbijo. Foto: Sandi Škvarč
Slovenci so po 74 minutah še držali vozovnico za Kolumbijo. Foto: Sandi Škvarč

Svetovne podprvake je v 35. minuti z drugim golom na tekmi odrešil Raul Campos, ki je premagal spet odličnega Damirja Puškarja za vodstvo s 3:1. V zadnji minuti so Slovenci dobili še dva gola, tako da se je tekma končala z zmago Špancev s 5:1. Prvo tekmo v Mariboru so Slovenci dobili z 1:0.
"Tekma je bila zelo napeta do zadnjih minut, ko smo imeli Špance še v šahu. Z ne dovolj energije smo želeli pritisniti na žogo, a so dovolj izkušeni, da so nam zabili še dva gola. Težko je bilo igrati brez treh igralcev, ki so okostje te ekipe. Bi pa na tem mestu pohvalil vse igralce, ki so stopili na parket. Igrali so disciplinirano in požrtvovalno. Vesel sem, ker imamo material, s katerim bomo delali in skušali sestaviti dobro ekipo za evropsko prvenstvo 2018!" je po tekmi povedal Dobovičnik.

Junak obeh tekem je bil izjemni Puškar, ki je v obup spravljal španske nogometaše. "Razočarani smo, ker smo od te tekme pričakovali več. Potekala je podobno kot Mariboru, le da so tokrat agresivni Španci zabili za 1:0. Njihova zmaga je zaslužena, smo pa pustili več kot le odličen vtis. Vsi so nam čestitali. Bistveno je, da smo dali vse od sebe, mirne vesti se pogledamo v ogledalo. Gremo dalje, vemo pa, da lahko naredimo še kak odmeven rezultat!" je povedal slovenski vratar.

Edini gol za Slovenijo je v Španiji dosegel Anže Širok, ki je izenačil na 1:1. "To je tekma, po kateri bo ostal grenak priokus. Celo tekmo smo držali visok nivo igre, v zadnjih minutah pa so Španci prelomili na svojo stran. V zadnjih minutah so nam tudi malce moči opešale," je srečanje ocenil Širok.

Dvoranski nogometaši blizu uvrstitve na SP
Dvoranski nogometaši blizu uvrstitve na SP