Kevin Kampl in soigralci so opravili trening na Parku princev. Že točka v torek bi bila velik uspeh za rdeče bike. Foto: EPA
Kevin Kampl in soigralci so opravili trening na Parku princev. Že točka v torek bi bila velik uspeh za rdeče bike. Foto: EPA

Položaj v tej skupini se je v 3. krogu zelo zapletel. Istanbul Basaksehir je senzacionalno ugnal Manchester United z 2:1, Leipzig pa je po zaostanku z 0:1 premagal PSG z 2:1. Angel di Maria je sicer zadel za vodstvo Parižanov, a je nato zapravil najstrožjo kazen. Christopher Nkunku in Eiml Forsber sta zrežirala preobrat na Red Bull Areni. Idrissa Gueye in Presnel Kimpembe sta bila izključena in tudi v torek nimata pravice nastopa.

Thomas Tuchel je avgusta popeljal PSG do finala Lige prvakov, v polfinalu je v Lizboni izločil Leipzig kar s 3:0. Po slabšem začetku skupinskega dela se je na nemškega stratega znova usul plaz kritik. Ob morebitnem izpadu iz najelitnejšega tekmovanja na svetu bo moral zelo verjetno zapustiti klop.

Leipzig s Kamplom gostuje pri PSG-ju

Grenek poraz proti Monacu ne bo vlival na igralce
"To je za nas finalna tekma. Zmaga je nujna. Potrebujemo pogumno igro v napadu, ne sme nas biti strah napak v obrambi," je dejal Tuchel, ki se zaveda, da jih v 5. krogu čaka gostovanje na Old Traffordu. Točka v torek torej ne bo dovolj v boju za drugo mesto.

PSG bo v napadu zaigral z vsemi aduti. Kylian Mbappe in Neymar naj bi zaigrala od prve minute. "Zavedam se, da Neymar ni pripravljen za 90 minut, a nujno ga potrebujemo. Upam, da je psihično dobro pripravljen za ta naporen test," je poudaril Tuchel, ki je prepričan, da poraz proti Monacu ne bo vplival na njegove varovance.

V petek je Monaco v derbiju francoskega prvenstva ugnal PSG s 3:2, potem ko je ob odmoru zaostajal z 0:2. Oba gola za Parižane je dosegel Mbappe.

Leipzig je osvojil le točko v Frankfurtu (1:1) in mu ni uspelo unovčiti spodrsljaja Bayerna.
"Pri PSG-ju se vse vrti okoli Neymarja in Mbappeja. Želimo jim omogočiti občutek finalne tekme, o kateri so toliko govorili v zadnjih dneh," se je pošalil mladi trener Julian Nagelsmann, ki bo zelo verjetno Kevina Kampla uvrstil v začetno postavo.

Messi in de Jong nista potovala v Kijev
Lionel Messi ni potoval v Kijev, kjer se bo Barcelona v skupini G srečala z Dinamom.
Trener Ronald Koeman je v Ukrajino odpeljal 19 igralcev, Messija ni vključil, ker si želi, da bi Argentinec napolnil baterije. Počival bo tudi nizozemski vezist Frenkie de Jong.

"Oba potrebujeta počitek, potem ko smo v Ligi prvakov dobro igrali, je zdaj primeren trenutek za to," je dejal Koeman.

Barcelona je v skupini G na prvem mestu, osvojila je maksimalnih devet točk. Juventus ima šest točk, Dinamo in Ferencvaros sta zbrala po točko.

Koeman se zaveda, da je položaj zelo resen v španskem prvenstvu. Barcelona je na skromnem 12. mestu z 11 točkami. Madridski Atletico, ki je v soboto ugnal Katalonce z 1:0, jih ima kar deset več.

Youssoufa Moukoko velja za največjega talenta v Bundesligi. Foto: EPA
Youssoufa Moukoko velja za največjega talenta v Bundesligi. Foto: EPA

Bo čudežni deček Moukoko zaigral tudi v Ligi prvakov?
V skupini F je v vodstvu dortmundska Borussia, ki lahko z zmago nad Bruggejem naredi velik korak proti osmini finala. V Belgiji so bili črno-rumeni boljši kar s 3:0.

V soboto je v Berlinu blestel Erling Haaland, ki je kar štirikrat zatresel mrežo Herthe v drugem polčasu. Borussia zaostaja le še točko za Bayernom na vrhu Bundeslige.

Glavna tema po gladki zmagi v Berlinu ni bil Haaland, ampak Youssoufa Moukoko, ki je debitiral v nemškem prvenstvu. Kamerunec je v petek praznoval 16. rojstni dan, trener Lucien Favre pa mu je dal priložnost za igro, s čimer je postal najmlajši nogometaš, ki je zaigral v Bundesligi.

V lanski sezoni je dosegel 34 golov na 20 tekmah med mladinci. 19-letniki mu niso mogli slediti, proti Wuppertalu je dosegel kar šest golov.


4. krog, torek, skupina E, ob 18.55:
KRASNODAR - SEVILLA

RENNES - CHELSEA

Lestvica:                          
CHELSEA            3  2 1 0  7:0  7
SEVILLA            3  2 1 0  4:2  7
KRASNODAR          3  0 1 2  3:8  1
RENNES             3  0 1 2  1:5  1

Skupina F, ob 21.00:
LAZIO - ZENIT

BORUSSIA DORTMUND - CLUB BRUGGE

Lestvica:                          
BORUSSIA DORTMUND  3  2 0 1  6:3  6
LAZIO              3  1 2 0  5:3  5
CLUB BRUGGE        3  1 1 1  3:5  4
ZENIT              3  0 1 2  2:5  1

Skupina G, ob 21.00:
DINAMO KIJEV - BARCELONA
(Verbič)

JUVENTUS - FERENCVAROS (Blažič)

Lestvica:                           
BARCELONA          3  3 0 0  9:2  9 
JUVENTUS           3  2 0 1  6:3  6 
DINAMO KIJEV       3  0 1 2  3:6  1 
FERENCVAROS        3  0 1 2  4:11 1 

Skupina H, ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - ISTANBUL BASAKSEHIR

PARIS SG - RB LEIPZIG

Paris SG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Diallo, Kurzawa, di María, Danilo, Paredes, Neymar, Kean, Mbappe.

Leipzig: Gulacsi, Adams, Upamecano, Konate, Angelino, Kampl, Sabitzer, Nkunku, Olmo, Forsberg, Poulsen.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Lestvica:                          
MANCHESTER UNITED  3  2 0 1  8:3  6
RB LEIPZIG         3  2 0 1  4:6  6
PARIS SG           3  1 0 2  4:4  3
ISTANBUL BASAK.    3  1 0 2  2:5  3