Jure Dolenec, eden od treh Slovencev, ki igrajo za Barcelono, je dosegel tri zadetke. Blaž Janc jih je k zmagi španskega velikana prispeval sedem, Domen Makuc enega. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Dolenec, eden od treh Slovencev, ki igrajo za Barcelono, je dosegel tri zadetke. Blaž Janc jih je k zmagi španskega velikana prispeval sedem, Domen Makuc enega. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Ocvirk: Vsakič s strahom čakam na izide testov za novi koronavirus.

Spomnimo, v lanski sezoni elitnega evropskega tekmovanja je Barca s Celjem pometla s 45:21.

Trieste, Questa volta metti in scena ... il Blu come lOro

Barcelona je vodila vso tekmo. Celjani so si v prvem polčasu hitro privoščili visok zaostanek (12:6 v 15. minuti), a so nato skoraj ujeli priključek – po golu Domna Novaka je bilo 13:11. To je razburilo domačega stratega Xavierja Pascuala, po njegovi minuti odmora, v kateri je povzdignil glas, so favoriti za evropski naslov spet zaigrali agresivno in so s štirimi zaporednimi zadetki na odmor že odšli s precejšnjo prednostjo (21:14).

V drugem polčasu je Barcelona po nizu petih zadetkov povedla z 29:18. V 44. minuti je slovenski rokometni biser Domen Makuc, ki je v lanski sezoni nosil še celjski dres, dosegel prvi zadetek za Barcelono v Ligi prvakov (31:20), še en slovenski talent v Barcelonini ekipi Blaž Janc pa je s svojim četrtim golom poskrbel za (do tedaj) najvišjo prednost 34:22.

Janc je bil na koncu s sedmimi goli prvi strelec tekme. Domen Novak je dosegel šest zadetkov za slovenske prvake.

Naslednji četrtek v Zlatorog prihaja ranjeni Kiel (Miha Zarabec), ki je presenetljivo visoko izgubil domačo tekmo z Nantesom. Tekmo bo lahko spremljalo 500 gledalcev.

LIGA PRVAKOV, 2. krog, skupina B:
BARCELONA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 42:28 (21:14)

Barcelona: Perez de Vargas, Moeller, Mortensen 5, Entrerrios, Dolenec 2, Arino 3, Janc 7, Gomez 6, Dos Santos, Mem 5, Cindrić 3, Palmarsson 2, Makuc 1, Langaro 3, Fabregas 4, Frade 1.

Celje Pivovarna Laško: Ivić, Vujović, Cvetko 3, Mazej 1, Dragašević, Marguč 2, Šarac 5, Poteko, Kodrin 1, Horžen, Grebenc, Kljun 2, Mlakar 1, Leban 4, Novak 7, Načinović 2.

Sedemmetrovke: Barcelona 3/3, Celje Pivovarna Laško 5/6

Izključitve: Barcelona 4, Celje Pivovarna Laško 4 minute.

AALBORG - MOTOR ZAPOROŽJE 38:29

VESZPREM - ZAGREB 37:25 (18:12)

KIEL - NANTES 27:35 (12:15)

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 4, Nantes in Kiel po 2, Motor, Celje in Zagreb 0 točk.