Tomaž Ocvirk še vedno ne more računati na Domna Makuca. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Ocvirk še vedno ne more računati na Domna Makuca. Foto: www.alesfevzer.com

Z Madžari so se v tej sezoni že merili, v šestem krogu so v gosteh izgubili s 24:31, predvsem v prvem polčasu, ki je bil izenačen, pa so dodobra namučili zvezdniško zasedbo. Pivovarji so od takrat še dobili na samozavesti, ko so dvakrat ugnali Zagreb, in zadnjo domačo tekmo v tem letu pričakujejo popolnoma neobremenjeni. Veliki favoriti so gostje, ki so lani v Zlatorogu slavili po napeti končnici.

Szeged v medsebojnih tekmah vodi 6:2, ena tekma pa se je končala neodločeno. Madžarska zasedba ima v svojih vrstah tudi štiri slovenske igralce, po nekoliko slabšem uvodu v sezono (v primerjavi z lansko) so zdaj ujeli ritem in z le točko zaostanka za vodilnima ekipama trenutno zasedajo tretje mesto. V domačem prvenstvu še ne poznajo poraza, tudi sami pa si tekme podobno kot Veszprem, prestavljajo tako, da se lahko v miru pripravljajo na obračune Lige prvakov.

Celje se na drugi strani zaveda, da si kljub trem zmagam napredovanja še ni zagotovilo. Potrebovalo bo vsaj še točko ali dve, da bi se po dolgem času znova lahko veselilo uvrstitve v izločilne boje. Ta uvrstitev bi bila zelo pomembna tudi v luči sprememb, ki se bodo zgodile z naslednjo sezono. Tega se vse bolj zavedajo tudi navijači, ki po uvodnih dvomih tudi sami vse bolj zaupajo celotni ekipi, prav podpora s tribun in okolja pa je tisto, kar fantom na igrišču še izdatno pomaga in omogoči, da lahko presenetijo tudi koga od izrazitih favoritov, kot je Szeged.

Celjani Szeged pričakujejo neobremenjeni in s popotnico petih zaporednih zmag, ki so jih dosegli po gostovanju pri nedeljskem tekmecu. "V nedeljo moramo prikazati najboljšo predstavo doslej. Povabil bi navijače, da nas pridejo spodbujat, saj vsi vemo, da ko je Zlatorog poln, je igralcem na igrišču veliko lažje. Gledalci ti dajo dodaten motiv, elan, na tej tekmi jih resnično potrebujemo. Szeged je odlična ekipa, poteguje se za prvo mesto v skupini in ima za cilj uvrstitev na zaključni turnir. Naš cilj na tekmi je pokazati trenutno naš največji domet, kako priti do njega, je tudi odvisno od razpoložljivosti igralcev, namreč ta hud ritem tekem pušča nekatere posledice. Če bomo kompletni in vsi na najvišji ravni, potem lahko pričakujemo zelo dobro tekmo," je pred obračunom dejal trener Tomaž Ocvirk.

"Mislim, da bo nekoliko težje kot v Szegedu, saj gosti prihajajo s celotnim kadrom izjemnih igralcev. Njihova igra sloni na krožnem igralcu Benceju Banhidiju in izjemnemu kreatorju igre Deanu Bombaču. To navezo bo potrebno reševati z visoko zbranostjo v obrambi, preprečevati zaključke akcij, posledično pa lahko pričakujemo tudi boljšo igro v napadu," je dodal.

Skupina A, 9. krog, nedelja ob 17.00:
CELJE PIV. LAŠKO - PICK SZEGED

Sobota:
BARCELONA - FLENSBURG

Nedelja:
AALBORG - PARIS SG
ZAGREB - ELVERUM

Lestvica:                           
BARCELONA               8  7 0 1  14
PARIS SG                8  7 0 1  14
PICK SZEGED             8  6 1 1  13
AALBORG                 8  4 0 4   8
FLENSBURG               8  3 1 4   7
CELJE PIV. LAŠKO        8  3 0 5   6
ELVERUM                 8  0 1 7   1
ZAGREB                  8  0 1 7   1