Jannik Sinner je edini poraz v letošnji sezoni doživel v Indian Wellsu, ko ga je v polfinalu premagal Carlos Alcaraz. Foto: EPA
Jannik Sinner je edini poraz v letošnji sezoni doživel v Indian Wellsu, ko ga je v polfinalu premagal Carlos Alcaraz. Foto: EPA

23-letni Čeh, ki je na Floridi izločil Andyja Murrayja in Mattea Arnaldija, je že v uvodni igri izgubil servis, a mu je uspelo izenačiti na 1:1. Odločilni brejk je Sinnerju uspel v sedmi igri, nato pa je v deseti igri brez oddane točke potrdil zmago v prvem nizu.

Italijan, ki je udarno začel letošnjo sezono z zmagama na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu in v Rotterdamu, je v drugem nizu blestel. V tretji in peti igri je odvzel servis Čehu in končal obračun po uri in 31 minutah.

Machač je naredil 31 neizsiljenih napak, Sinner pa le 13. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 70:52. Tretji igralec se je tretjič prebil v polfinale na stadionu Hard Rock, v letih 2021 in 2023 je izgubil v finalu.

"Fizično se počutim dobro. Zelo trdo treniramo, da smo na teh položajih, kot smo, in res sem vesel, da lahko znova igram v polfinalu. To je zame nekaj posebnega, tukaj sem se prvič uvrstil v finale mastersa 1000," je poudaril Sinner.

Medvedjeva čaka velik test v petek. Foto: EPA
Medvedjeva čaka velik test v petek. Foto: EPA

Medvedjev izločil Jarryja
Daniil Medvedjev je v večernem četrtfinalu premagal Nicolasa Jarryja s 6:2 in 7:6 in se bo v petek v polfinalu srečal s Sinnerjem. To bo ponovitev lanskega finala, ki ga je s 7:5 in 6:3 dobil Rus.

"V prvem nizu sem mislil, da igram na dobri ravni, ravno dovolj za zmago. Potem pa je tekmec začel igrati veliko bolje in to so bile težke menjave, težke točke. Serviral je bolje in v drugem nizu je odločilo le nekaj točk," je dejal Medvedjev.

Aleksandrova potrdila sijajno formo
V ženskem delu turnirja je Jekaterina Aleksandrova zmago nad številko ena na svetu, Poljakinjo Igo Swiatek, nadgradila še z enim odmevnim skalpom. 14. nosilka je premagala domačinko Jessico Pegula s 3:6, 6:4 in 6:4 in se bo za mesto v finalu pomerila s še eno Američanko, nepostavljeno Danielle Collins.

To je za 29-letno Aleksandrovo šele druga uvrstitev v polfinale mastersa serije 1000 v karieri.
Collins se je prebila v polfinale z zmago s 6:3 in 6:2 nad Francozinjo Caroline Garcia.

Aleksandrova v Miamiju še naprej živi svoje sanje

MIAMI
(10.404.205 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale (M), tabela:
ALCARAZ (ŠPA/1) – DIMITROV (BLG/11)
A. ZVEREV (NEM/4) – MAROZSAN (MAD)
MEDVEDJEV (RUS/3) – JARRY (ČIL/22)
6:2, 7:6 (7)
SINNER (ITA/2) – MACHAČ (ČEŠ)
6:4, 6:2


Četrtfinale (Ž), tabela:
ALEKSANDROVA (RUS/14) – PEGULA (ZDA/5)
3:6, 6:4, 6:4
COLLINS (ZDA) – GARCIA (FRA/23)
6:3, 6:2
RIBAKINA (KAZ/4) – SAKARI (GRČ/8)
7:5, 6:7 (4), 6:4
AZARENKA (BLR/27) – PUTINCEVA (KAZ)
7:6 (4), 1:6, 6:3