Slovenija je v prvem polčasu vodila s 7:3. Foto: Twitter/Rokometna zveza Slovenije
Slovenija je v prvem polčasu vodila s 7:3. Foto: Twitter/Rokometna zveza Slovenije

Gostiteljice so namreč imenitno začele tekmo, saj so v 3. minuti vodile že s 3:0, v 13. minuti pa z zadetkom Alje Varagić povedle s 7:3, kar je bila največja prednost katere od ekip v tem delu tekme. Globoka slovenska obramba je delovala in Norvežanke popolnoma odrezala od kreacije v napadu.

Sledile so črne slovenske minute, saj igralke v modrem kar 10 minut niso dosegle zadetka, Norvežanke so jih tako v 23. minuti ujele na 7:7. Zaključek polčasa je bil zelo izenačen, saj sta se reprezentanci ves čas menjali v vodstvu, na odmor so odšle z golom prednosti Norvežanke (12:11). V tem delu je največ golov za Slovenijo dosegla Varagić (3), za Norveško pa Camilia Herrem (4).

Slovenke znižale na 20:18
Ko je Herrem na začetku drugega polčasa v dveh hitrih protinapadih povišala na 15:12, je kazalo, da bodo igralke v belem pobegnile, a Slovenke se niso vdale in dolgo držale tempo. Po 45 minutah igre so namreč znižale na 20:18, Norvežanke pa so potem stopile na plin in predvsem s hitrimi napadi strle gostiteljice. Herrem je na koncu dosegla kar 11 golov.

Adžić odpotoval v domovino
Slovenijo je vodila Branka Mijatović, saj je črnogorski selektor Dragan Adžić zaradi družinskih razlogov v dogovoru z RZS-jem odpotoval v domovino. "Želimo igrati agresivno v obrambi, kar pomeni, da ne prejemamo golov čez sredino obrambe. Dokler imamo sapo, hladno glavo in razmišljamo o tem, do takrat to še deluje, potem pa nekako pozabimo na dogovorjene naloge. Ti dve oktobrski tekmi smo želeli igrati proti kakovostnim tekmicam in videti, kje smo. Nekatere stvari so bile v naši igri v redu, na drugi tudi v daljšem časovnem obdobju kot v Skandinaviji. Do decembrskega svetovnega prvenstva in domačega evropskega prvenstva prihodnje leto, ki je tudi naš glavni cilj, nas loči še kar nekaj časa. Upam le, da igralke dogovorjenih principov do naslednjega zbora ne bodo pozabile, da bomo tedaj nadaljevali nadgrajevanje, in ne da se bomo vračali na začetek," je tekmo ocenila Mijatović.

Slovenske rokometašice kljub porazu v Stožicah pustile dober vtis

3. krog:
SLOVENIJA ‒ NORVEŠKA 21:26 (11:12)
Slovenija: Vojnović, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulić 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2).

Norveška: Pedersen, Granlund, Larsen 2, Enkerud, Hoeve 4, Högdahl 1, Bakkerud 1, Herrem 11 (5), Tomac, Aardahl 2, Naes Andersen 1, Nestaker 1, Johansen 1, Obaidli 2.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5); Norveška 5 (5).
Izključitve: Slovenija 6; Norveška 4 minute.

4. krog:
NORVEŠKA ‒ SLOVENIJA 29:17 (14:9)

1. krog:
SLOVENIJA ‒ SEVERNA MAKEDONIJA

2. krog:
ČRNA GORA ‒ SLOVENIJA

5. krog:
SEVERNA MAKEDONIJA ‒ SLOVENIJA

6. krog:
SLOVENIJA ‒ ČRNA GORA