Nika Prevc je v sijajni formi. Foto: AP
Nika Prevc je v sijajni formi. Foto: AP

Tudi zato so prvi trije skoki za trening na veliki skakalnici minili tudi brez najboljše skakalke to zimo. Kvalifikacije bodo tako šele v soboto. Na treningu je v odsotnosti Nike Prevc, ki je na zadnjih petih tekmah štirikrat zmagala, in tudi svetovne prvakinje iz Planice Alexandrie Loutitt – poleg Slovenk opreme nimajo še Kanadčanke, Romunke in tekmovalka Kosova – najboljše šlo domači skakalki Juki Ito, ki je bila v treh skokih za trening dvakrat najboljša in enkrat šesta.

Skupni vrstni red (8/27):                   
 1. N. PREVC          SLO           521
 2. J. PAGNIER        FRA           438
 3. J. ITO            JAP           359
 4. A. LOUTITT        KAN           343
 5. E. KVANDAL        NOR           311
 6. E. PINKELNIG      AVT           310
 7. E. KLINEC         SLO           283
 8. A. STRATE         KAN           283
 9. N. KRIŽNAR        SLO           254
10. M. KRAMER         AVT           236
...                                    
26. K. KOMAR          SLO            69
28. A. KOŠNJEK        SLO            44
39. T. BODLAJ         SLO             6

Kot so v četrtek sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, je slovenska reprezentanca, v kateri so za mini japonsko turnejo poleg Nike Prevc še Ema Klinec, Nika Križnar in Katra Komar, na Japonsko prispela brez opreme in prtljage. "V tem trenutku aktivno sodelujemo z letalskimi družbami in agencijo ter z mednarodno smučarsko zvezo (FIS), da bi zaplet čim prej rešili. Ker se je podobno zgodilo tudi nekaterim drugim ekipam, smo FIS zaprosili za prestavitev kvalifikacij," je sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec slovenske smučarske zveze za odnose z javnostmi.

Kvalifikacije bi morale biti na sporedu v petek ob 8.30 po slovenskem času, vendar so jih organizatorji v dogovoru s FIS-om prestavili na soboto ob 6.30. Prva tekma bo ob 8.00, neposredni prenos pa bo na TV SLO 2 in MMC-ju.