Serhou Guirassy je na enajstih tekmah Bundeslige dosegel že 16 zadetkov. 27-letnik iz Gvineje je tudi v pokalnem tekmovanju potrdil sijajno formo. Foto: EPA
Serhou Guirassy je na enajstih tekmah Bundeslige dosegel že 16 zadetkov. 27-letnik iz Gvineje je tudi v pokalnem tekmovanju potrdil sijajno formo. Foto: EPA

Stuttgart, ki je v nemškem prvenstvu na odličnem tretjem mestu, je 11. novembra premagal Dortmundčane z 2:1. Tokrat so izbranci Sebastiana Hoenessa (ponosni oče Dieter je bil na tribuni, stric Uli pa si je tekmo ogledal doma) prevladovali in se zasluženo prebili med najboljših osem v nemškem pokalu.

Sorodna novica Tretjeligaš Saarbrücken z golom v 96. minuti senzacionalno izločil Bayern

Vratar Borussie Gregor Kobel je imel na 26. rojstni dan ogromno dela. V prvem polčasu se je večkrat izkazal, nemočen pa je bil v 54. minuti. Enzo Millot je v kazenskem prostoru zaposlil Guirassyja, ki je z levico poslal žogo med nogama Kobla v mrežo.

54.200 gledalcev na MHP Areni, kjer se bo 16. junija Slovenija na evropskem prvenstvu pomerila z Dansko, je bilo navdušenih.

Po uri igre je Jamie Bynoe-Gittens izenačil iz bližine po podaji Niclasa Füllkruga, a je videosodnik opazil, da je bil v prepovedanem položaju.

V 71. minuti je vstopil Silas Katompa Mvumpa, ki je postavil končni izid v 77. minuti z desno nogo. Dortmundčani, ki blestijo v Ligi prvakov, so bili popolnoma nemočni.

"Ogromno močnih ekip je izpadlo iz pokalnega tekmovanja. Imeli smo veliko priložnost, da bi se prebili do finala v Berlinu, a smo jo zapravili z zelo slabo predstavo," je povedal vratar Kobel, ki je preprečil še višji poraz.

Saarbrücken bo tudi v četrtfinalu igral na domačem stadionu. Foto: EPA
Saarbrücken bo tudi v četrtfinalu igral na domačem stadionu. Foto: EPA

V Saarbrücknu padel še Eintracht
V soboto se bosta v 14. krogu v Frankfurtu pomerila Eintracht in Bayern. Oba imata v tej sezoni veliko črno piko. V pokalu sta izpadla v Saarbrücknu, ki je na 11. mestu v tretji nemški ligi.

Saarbrücken je 1. novembra senzacionalno izločil serijske nemške prvake z 2:1. Ludwigsparkstadion je bil znova premajhen za vse zagrete navijače, ki so ga napolnili do zadnjega kotička proti Eintrachtu.

Gostitelji, ki imajo velike težave v tretji ligi, so znova presegli realne zmožnosti in odpravili Eintracht z 2:0.

V 64. minuti je napadalec Kai Brünker z močnim strelom z levo nogo s 15 metrov poslal žogo v mrežo. Nepričakovano zmago je potrdil Luca Kerber v 78. minuti, ko je iz bližine potisnil žogo v mrežo, potem ko so bili branilci Eintrachta zelo slabo postavljeni.

Luca Kerber je dosegel drugi zadetek za Saarbrücken. Foto: EPA
Luca Kerber je dosegel drugi zadetek za Saarbrücken. Foto: EPA

Gostje, ki so lani osvojili Evropsko ligo in junija izgubili v finalu nemškega pokala proti Leipzigu, so tekmo končali le z deseterico. Noel Futkeu je od zadaj pokosil Marcela Gausa (v sodnikovem dodatku je v 2. krogu potopil Bayern) in prejel rdeči karton.

Hertha po trilerju z bele točke ugnala Hamburg
Najbolj napeto je bilo na olimpijskem stadionu v Berlinu, kjer sta se pomerila nekdanja dolgoletna prvoligaša, ki sta zdaj v drugi nemški ligi. Hertha je premagala Hamburger SV z 8:6 po streljanju enajstmetrovk.

Berlinčani so bili v izgubljenem položaju že v rednem delu. V 90. minuti je Fabian Reese z močnim strelom z roba kazenskega prostora izenačil na 2:2. V podaljšku je Ransford Königsdörffer zagotovil novo prednost Hamburga, a je Jon Joe Kenny v 120. minuti znova izenačil.

V četrti seriji enajstmetrovk je Königsdörffer zelo slabo streljal, vratar Herthe Tjark Ernst se je izkazal s parado. Najboljši igralec tekme Reese je v peti seriji potrdil napredovanje Herthe, ki še nikoli ni igrala v finalu pokala. Olimpijski stadion je prizorišče finalne tekme vse od leta 1985.


Osmina finala:
KAISERSLAUTERN – Nürnberg 2:0 (0:0)
Tachie 75., Ache 78.

Magdeburg – FORTUNA DÜSSELDORF 1:2 (1:0)
Atik 15.; Niemiec 87., 92.

BORUSSIA (M) – Wolfsburg * 1:0 (0:0)
Kone 120.
* – po podaljšku

Homburg – ST. PAULI 1:4 (1:1)
Mendler 28.; Wahl 24., Saad 64., Hartel 69., J. Eggestein 73.

SAARBRÜCKEN – Eintracht Frankfurt 2:0 (0:0)
Brünker 64., Kerber 78.
RK: Futkeu 83./Eintracht

BAYER LEVERKUSEN – Paderborn 3:1 (2:0)
Boniface 12., Palacios 28., Schick 87.; Klaas 83.

HERTHA BERLIN – Hamburger SV ** 8:6 (3:3, 2:2, 1:2)
Reese 21., 90., Kenny 120.; Pherai 31., Benes 43., Königsdörfer 102.
** – po streljanju 11-m

STUTTGART – Borussia (D) 2:0 (0:0)
Guirassy 54., SIlas 77.

Stuttgart: Nübel, Vagnoman (80./Stergiou), Anton, Zagadou, Mittelstädt, Karazor, Stiller, Millot (92./Jeong), Führich (71./Silas), Undav (71./Rouault), Guirassy (92./Leweling).

Borussia (D): Kobel, Can, Hummels, Schlotterbeck, Wolf (46./Bensebaini), Özcan (79./Reus), Sabitzer (46./Brandt), Ryerson, Adeyemi, Bynoe-Gittens (71./Malen), Moukoko (25./Füllkrug).

Sodnik: Benjamin Brand