Avgusta bo v Mariboru zelo pestro. Foto: Instagram/@monikahrastnik
Avgusta bo v Mariboru zelo pestro. Foto: Instagram/@monikahrastnik

Evropski pokal bo v torek, 3. avgusta, EP sledi od 6. do 8. avgusta, svetovni pokal pod Pohorjem pa bo 14. in 15. avgusta.

Zaradi rahljanja zaščitnih ukrepov in ob ohranjanju trenutne epidemiološke slike bo lahko letos pod Pohorjem več ljubiteljev te adrenalinske discipline, so sporočili organizatorji, vstopnice pa so že v predprodaji.

Obiskovalci na prireditvenem prostoru bodo morali v primeru obiska pristojnega inšpektorja izkazati, da izpolnjujejo pogoj PCT, tudi sicer bodo na prizorišču spoštovali vse zaščitne ukrepe.

"Lani smo prireditev uspešno izvedli v zares težkih razmerah, tik pred drugim 'lockdownom'. Ekipe in Mednarodna kolesarska zveza (Uci) so nas pohvalili za izvedbo, zato se veselimo, da bo letošnja tekma za svetovni pokal potekala bolj 'normalno', saj to pomeni tudi bolj sproščeno," je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas.

Mesto bo živelo s tekmami, saj bo spremljevalni program potekal pod Pohorjem in v centru mesta. "Načrtujemo kolesarsko parado, ki bo potekala od Pohorja do Glavnega trga, ki se ji bo lahko priključil vsak. Prepričan sem, da se bodo mestni kolesarski vožnji pridružili tudi številni tekmovalci, saj so željni aktivnosti, ki niso neposredno povezane s tekmovanjem. Spremljala nas bo mariborska zasedba Happy Ol' Mcweasel," je še povedal Kvas in dodal, da se po tekmi obeta še ena, neformalna, a prav tako atraktivna tekma.

"S tekmovalci smo se dogovorili, da bomo zadnjo tretjino Snežnega stadiona izkoristili za izvedbo paralelnega slaloma, na katerem se bodo pomerili najboljši spustaši sveta. Tekma bo potekala po koncu finala svetovnega pokala, torej v nedeljo pozno popoldan," je razkril vodja tekmovanja.

Tekme bodo tudi v znamenju varstva okolja, kar pomeni, da bodo na prizorišču dosledno ločevali odpadke, v organizacijskem smislu pa so se zavezali k zmanjševanju količin tiskanja dokumentov, saj bodo večino organizacijskih zadev reševali elektronsko.