Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Kazenski streli v Tivoliju so bili maratonski, saj so gledalci spremljali kar deset serij. Strelci obeh moštev so bili uspešni le v drugi in šesti seriji, nato pa je v deseti najprej za SŽ Olimpijo zgrešil Ville Leskinen, zmago SIJ-u Acroniju Jesenicam pa je zagotovil Miha Logar, ki je po lepem preigravanju matiral Luko Kolina. Ta je v drugi polovici tekme po zadetku za vodstvo gostov z 1:3 zamenjal Lukaša Horaka.

Sorodna novica Jeseničani v Celju dobili nov zagon za derbi, kjer potrebujejo vsaj točko

Že začetek tekme je bil po okusu gostujočih navijačev. Jesenice so povedle v 9. minuti, ko se je spretni Žan Jezovšek dobro znašel, obkrožen s tremi hokejisti Olimpije, ki so bili premalo dejavni, da bi mu preprečili strel. Minuto pred koncem prve tretjine je ob prvi igri gostiteljev z igralcem več od daleč z desne strani izenačil Finec Leskinen.

Po 50 sekundah druge tretjine je za novo vodstvo Gorenjcev po hitrem protinapadu nekoliko z leve strani zadel Eric Pance. V 33. minuti pa je Jezovšek povišal na 1:3, ko je v "power playu" pridrsal pred vrata na desni strani.

Olimpija še v 55. minuti zaostajala z 1:4, nato pa izsilila podaljšek

V zadnji tretjini je v 50. minuti po podaji izza vrat Lovro Kumanović najprej povišal na 1:4, ko so imeli Ljubljančani znova hokejista na kazenski klopi, nato pa sta v 55. in 57. minuti za priključek plošček v mrežo spravila Leskinen (znova je bil strelec ob številčni premoči Olimpije s podobnega položaja kot prvič) in Marcel Mahkovec iz neposredne bližine. Prav v zadnji sekundi rednega dela tekme je po igri brez vratarja in obleganju jeseniških vrat Leskinen zadel še enkrat, vnovič z igralcem več, in izsilil podaljšek.

Finalna serija bo na sporedu, ko bosta obe ekipi končali nastope v Ligi IceHL oziroma v Alpski ligi.

Jeseničani dobili razburljiv derbi v Tivoliju

Celjani ostajajo brez finala

Železarji so morali v Tivoliju ponoviti predstavo z uvodnega derbija 5. decembra v Podmežakli, ko so sicer izgubili s 3:4, a so bili večji del tekme enakovredni in morda celo malce nevarnejši.

Pred tremi tedni pa so si v Celju privoščili poraz s 5:3 in so bili pred zadnjim krogom v neugodnem položaju, če so si želeli zagotoviti finale. To jim je na koncu vendarle uspelo.

Celjani še nikoli niso igrali v velikem finalu.

Državno prvenstvo, drugi del, 6., zadnji krog:

SŽ OLIMPIJA – SIJ ACRONI JESENICE 4:5 (1:1, 0:2, 3:1) – po kazenskih strelih
2638; Leskinen 20., 55., 60., Mahkovec 57.; Jezovšek 9., 33., E. Pance 21., Kumanović 50.

RST PELLET CELJE – TRIGLAV KRANJ 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
200; Sotlar 12., Žeželj 16., Sodja Zalokar 23., Freidenfelds 23.; Bertoncelj 7., Podrekar 50.

Vrstni red: Olimpija 15, Jesenice 11, Celje 10, Triglav brez točk.