Lars Volden v vratih Gradca ni imel veliko dela. Zmaji so sprožili le 21 strelov. Foto: SŽ Olimpija
Lars Volden v vratih Gradca ni imel veliko dela. Zmaji so sprožili le 21 strelov. Foto: SŽ Olimpija

Ljubljančanom ni uspelo ponoviti dveh odličnih predstav. V nedeljo so v Tivoliju premagali KAC po kazenskih strelih, v torek pa so na gostovanju po zaostanku z 1:4 ugnali Beljak s 6:4. Tokrat so bili predvsem v prvi tretjini popolnoma brez energije, hitro so se znašli zaostanku in tokrat niso bili blizu uspeha. Zeleno-beli so se sicer dvakrat približali, a motiviranih gostov niso mogli ujeti.

Viksten in Gregorc kaznovala zaspan start zmajev
V prvi tretjini so gostje dokaj zlahka prišli do dveh golov naskoka, potem ko so skoraj vsako nevarno akcijo spremenili v zadetek. V 5. minuti je Daniel Viksten ostal popolnoma sam pred vratarjem Robinom Rahmom in ga rutinirano ukanil. Ko je na kazenski klopi sedel Jan Čosić, je slovenski reprezentant Blaž Gregorc ob številni prednosti povišal na 0:2. Branilec je bil natančen z močnim diagonalnim strelom z leve strani.

Maris Bičevskis je znižal na 1:2 po četrt ure igre.. Foto: www.alesfevzer.com
Maris Bičevskis je znižal na 1:2 po četrt ure igre.. Foto: www.alesfevzer.com

Rahm po treh prejetih zadetkih na klop
Po četrt ure igre je Maris Bičevskis znižal na 1:2. Gostje so izgubili plošček v obrambni tretjini, Latvijec pa ga je pospravil pod prečko. Že minuto zatem je Gradec znova zadel. Viksten je ušel po desni strani in na levi strani našel Renarsa Krastenbergsa, ki je matiral Rahma. Šved je slabo posredoval in takoj zatem je zapustil vrata, vstopil je Luka Kolin.

Gooch vlil upanje
Druga tretjina je bila za zeleno-bele boljša. Narekovali so ritem igre in imeli premoč. Niso pa je spremenili v zadetek, vsaj ne do 32. minute. Takrat je za znižanje poskrbel Trevor Gooch, sodniki so zadetek potrdili šele po ogledu posnetka, ko so preverjali morebitno oviranje vratarja. A veselje ni trajalo dolgo. Že manj kot tri minute pozneje so bili gostje znova na +2. Axel Wemmenborn je izza vrat podal pred gol, kjer je Antonio Salinitri poslal plošček pod prečko.

Salintri v uvodni akciji zadnje tretjine potrdil zmago Gradca
Upanje na preobrat je bilo končano takoj na začetku zadnje tretjine. Razigrani Salinitri je že prvi napad po le 16 sekundah izkoristili za nov zadetek. Ta je dokončno spodrezal krila domačim, ki so kmalu dobili še šesti gol. Po protinapadu je bil natančen še Michael Schiechl. Precej razglašeni so bili neučinkoviti tudi ob dveh zaporednih kaznih na strani Gradca, ki sta ostali neizkoriščeni. Gol Jake Sodje v predzadnji minuti je le kozmetično popravil končni vtis ob porazu.

Karhula: Že teden in pol imamo premalo energije
"Gradec je bil boljši tekmec, igrali so z več energije. V drugi tretjini smo se prebudili, a nam preobrat ni uspel. Porabili smo vso energijo in v zadnjih 20 minutah nas je zmanjkalo. Vsekakor smo imeli drugačen načrt, a se nam ni izšlo. Že zadnji teden in pol se mi je zdelo, da nam manjka energije, saj je spored tekem zares zgoščen. Igramo še tekme državnega prvenstva. Nimamo časa za normalen trening, opravimo le regeneracijo pred naslednjo tekmo," je poudaril trener Antti Karhula.

Veliko točk so izgubili proti ekipam z dna lestvice
Kolin je odlično branil na zadnjih tekmah in za marsikoga je bilo presenetljivo, da je bil tokrat med vratnicama Šved Rahm.

"Že nekaj časa je bilo zmenjeno, da bo to tekmo branil Rahm, potem ko je Kolin branil na zadnjih dveh tekmah. Začeli smo preveč mehko, in to je bilo ključno. Ne vem, zakaj igramo bolje proti močnim ekipam. Vse se dogaja v glavah. Veliko točk smo izgubili proti moštvom z dna lestvice, in to se na koncu rednega pozna," je pojasnil strateg Olimpije.

Na Jesenice bodo odšli tudi tujci
V nedeljo zmaji ne bodo igrali v Ligi IceHL, zato pa jih v torek čaka derbi drugega dela državnega prvenstva v Podmežakli.

"V soboto in nedeljo bodo imeli igralci prost dan. V Celju smo bili izjemno neučinkoviti in tekmec je začutil priložnost. Čaka nas zelo težka tekma na Jesenicah. Znova so na sporedu tri tekme naslednji teden. Idealno je, da treniramo od ponedeljka do četrtka, nato pa igramo dve tekmi Lige IceHL ob koncu tedna. Na derbi bom odpeljal tudi tuje hokejiste, pet jih lahko imamo v postavi," je še dodal Karhula.

Pennerborn: Prebili se bomo med najboljših deset ekip
"Pričakoval sem, da bo Olimpija agresivno začela tekmo, zato smo bili pripravljeni na začetku srečanja. Uspel nam je odličen start. Izkoristili smo priložnosti in zadovoljen sem s predstavo," je poudaril trener Gradca Johan Pennerborn.

"Še vedno smo na zadnjem mestu, čeprav smo bili večino tekem v igri za zmago vse do zadnjih minut. Mislim, da smo veliko tekem izgubili z minimalno razliko, proti Olimpiji smo doma izgubili v podaljšku. Še vedno verjamem, da imamo zelo dobro ekipo, in prebili se bomo med najboljših deset ekip. Na začetku sezone smo dosegali premalo zadetkov, zdaj pa smo precej učinkovitejši in v drugi polovici sezone bomo precej nevarnejši," je dodal švedski strateg.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali naslednji petek v Innsbrucku.


26. krog:
SŽ OLIMPIJA – GRADEC
3:6 (1:3, 1:1, 1:2)
1320; Bičevskis 15., Gooch 32., Sodja 56.; Viksten 5., Gregorc 8., Krastenbergs 16., Salinitri 34., 41., Schiechl 47.

DUNAJ – INNSBRUCK
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

FEHERVAR – BELJAK
3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

VORARLBERG – SALZBURG
3:6 (2:3, 0:0, 1:3)

ASIAGO – LINZ
** 8:7 (3:0, 2:4, 2:3)
** - po kazenskih strelih

PUSTERTAL – BOLZANO
* 2:3 (2:0, 0:1, 0:1)
* - po podaljšku


Lestvica:                    * x       
SALZBURG               24 15 3 2 4  53 
LINZ                   25 13 2 5 5  48 
FEHERVAR               24 15 1 0 8  47 
KAC CELOVEC            24 11 3 3 7  42 
BELJAK                 24 11 3 2 8  41 
PUSTERTAL              24 12 1 3 8  41 
-------------------------------------- 
BOLZANO                24 10 4 0 10 38 
INNSBRUCK              23  9 3 4 7  37 
SŽ OLIMPIJA            25  7 3 2 13 29 
VORARLBERG             24  8 1 2 13 28 
-------------------------------------- 
ASIAGO                 23  4 3 5 11 23 
DUNAJ                  24  4 3 3 14 21 
GRADEC                 24  3 4 3 14 20 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih