Petra Vlhova je v tej sezoni zmagala na treh slalomih v Leviju, Courchevelu in Kranjski Gori. Foto: EPA
Petra Vlhova je v tej sezoni zmagala na treh slalomih v Leviju, Courchevelu in Kranjski Gori. Foto: EPA

Na sedmem veleslalomu sezone, ki je potekal v njeni domovini, je 28-letna Vlhova na poledeneli progi že po nekaj zavojih pri devetih vratcih padla. Po njenem odstopu je velika množica slovaških navijačev obnemela, toliko bolj, ker se je njihova ljubljenka poškodovala, potem ko je po napaki zdrsnila s proge, smučka pa se je ujela v zaščitno mrežo.

Foto: AP
Foto: AP

S prizorišča so jo odpeljali z reševalnimi sanmi in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Ružomberoku. Po preiskavah je bilo jasno, da je sezone zanjo konec. Novico je v izjavi za javnost sporočila slovaška smučarska zveza.

"Ostajam pozitivna, spopadla se bom s tem. Na smuči se bom poskušala vrniti čim prej," je Vlhova dejala za spletno stran Mednarodne smučarske zveze (FIS).

Po polovici tekem v svetovnem pokalu (21 od 43) je v skupnem seštevku na drugem mestu 207 točk za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin. Druga je tudi v seštevku slaloma (25 točk za Shiffrinovo), v seštevku veleslaloma pa šesta.

Sorodna novica Sara Hector Mikaelo Shiffrin premagala za sekundo in pol

Pred tremi leti osvojila veliki kristalni globus

Vlhova se je do zdaj v svetovnem pokalu veselila že 31 zmag, 22 jih je dosegla v slalomu, šest pa v veleslalomu. V veleslalomu je bila tudi svetovna prvakinja leta 2019 v Äreju, v slalomu pa olimpijska zmagovalka leta 2022 v Pekingu.

V sezoni 2020/21 je osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, ima pa še tri male kristalne globuse, dva v slalomu (2019/20, 2021/22) in enega v paralelnem slalomu (2019/20).

Na veleslalomu v Jasni je sicer prepričljivo slavila Švedinja Sara Hector, ki je bila kar za sekundo in pol hitrejša od Mikaele Shiffrin.

Odstopa Federice Brignone in Petre Vlhove na veleslalomu v Jasni