Johannes Thingnes Boe se je kot zadnji v norveški štafeti veselil zmage. Foto: EPA

Fak je zaradi slabega počutja in vročine že zapustil Ruhpolding. "Že pred četrtkovo tekmo sem čutil bolečine v celem telesu, ampak sem se vseeno odločil za štart. Po sami tekmi se je stanje še poslabšalo in sem dobil vročino. S trenerjem sva se odločila, da je najbolje, da zapustim prizorišče in se posvetim zdravljenju prehlada. Odvisno od hitrosti okrevanja se bomo odločali o nadaljnjem planu treninga in tekmovanj," je dejal Jakov Fak, ki je že doma.

Jakov Fak je zaradi bolezni in visoke vročine zapustil Ruhpolding in je že v domači oskrbi. Foto: BoBo

"Jakov je imel včeraj po tekmi rahlo povišano temperaturo. Velikokrat po tekmi se to pojavi tudi pri zdravih, če temu tako rečemo. Ampak potem sva se vseeno odločila, da gre domov in izpusti štafeto ter skupinski štart v Ruhpoldingu. Za naprej bomo pa še naredili načrt, ali gre v Antholz ali ne, ampak ta trenutek vemo samo to, da je doma, da se še vedno slabo počuti. Ko sem zjutraj govoril z njim, je imel še vedno povišano temperaturo. Dokler se popolnoma ne pozdravi, je težko vedeti, kako naprej," je dodal trener Uroš Velepec.

Bauer moral v dva kazenska kroga
Slovenci so tako nastopili v postavi Miha Dovžan, Klemen Bauer, Mitja Drinovec in Rok Tršan. Morali so v dva kazenska kroga, obakrat v drugi predaji Bauer. Na koncu so za Norvežani zaostali dobre tri minute. Norveška v postavi Lars Helge Birkeland, Vetle Sjastad Christiansen, Tarjei Boe in Johannes Thingnes Boe je slavila pred Nemčijo in Francijo. Napet je bil predvsem boj za tretje mesto, kjer je Desthieux v finišu za pol sekunde ugnal Avstrijca Juliana Eberharda.

Veliko razlogov za zadovoljstvo ni
"Prav velikega razloga za zadovoljstvo ni. Po drugi strani pa smo bili z dvema kazenskima krogoma in brez Jakova Faka le minuto za desetim mestom, tudi zaostanek 3:30 za Norvežani ni prevelik. S tem se nam ni treba skrivati. Z izjemo Klemna, ki je bil na strelišču preveč neučakan in tvegal, so bili nastopi solidni,"
je po tekmi povedal trener Velepec.

V soboto ženska štafeta
V soboto v štafeti tekmujejo še dekleta Urška Poje, Polona Klemenčič, Lea Einfalt in Nina Zadravec.

BIATLON - SVETOVNI POKAL        
                    
RUHPOLDING               
                    
Štafeta 4 x 7,5 km (M):      *  
 1. NORVEŠKA     1:09:54,3 (0+8) 
   Birkeland/Christiansen/T. Bö/J. Bö
 2. NEMČIJA        +13,5 (0+6) 
   Rees/Kühn/Peiffer/Doll      
 3. FRANCIJA        26,2 (0+9) 
 Jacquelin/M. Fourcade/Fillon/Desthieux
 4. AVSTRIJA        26,8 (0+11)
 5. RUSIJA        1:04,8 (1+9) 
 6. ŠVEDSKA       1:20,8 (0+7) 
 7. UKRAJINA       1:36,3 (0+5) 
 8. ČEŠKA        1:46,5 (0+8) 
 9. ITALIJA       1:46,6 (2+10)
 10. BELORUSIJA      2:21,8 (1+7) 
 15. SLOVENIJA      3:33,3 (2+9) 
   Dovžan/Bauer/Drinovec/Tršan    
   * - kazenski krogi+poprave