Jernej Slivnik je bil zadovoljen po drugem nastopu v Kranjski Gori. Foto: Drago Perko
Jernej Slivnik je bil zadovoljen po drugem nastopu v Kranjski Gori. Foto: Drago Perko

Slalom je potekal v zahtevnih vremenskih razmerah, med tekmo je vseskozi snežilo. V prvi vožnji je bil Slivnik deveti, v finalu pa je nato tudi zaradi nekaj manjših napak izgubil eno mesto. Kljub temu je to njegova najboljša uvrstitev na velikih tekmovanjih. V ponedeljek je bil v veleslalomu 17.

Parasmučar Slivnik odličen deseti na slalomu

V Slivnikovi kategoriji je slavil Nizozemec Jeroen Kampschreur, kar je bila zanj že druga zlata medalja v Kranjski Gori. Drugo mesto je zasedel Norvežan Jesper Pedersen, tretje pa Poljak Igor Sikorski.

V Kranjski Gori se bo SP končal v četrtek, ko bodo slalom odpeljale še smučarke, potem pa se bodo smučarji invalidi preselili v Italijo, tam bo na smučišču Na žlebeh (Sella Nevea) še drugi del prvenstva s hitrimi disciplinami, kjer pa Slivnik ne bo tekmoval.

"Bila je posebna kulisa s snegom, a to nas ni zmotilo. Proga je bila vrhunsko pripravljena. S svojima vožnjama sem zelo zadovoljen, še posebej s prvo. V drugi sem dal vse od sebe, naredil pa sem tudi nekaj napak. Želel sem dati še nekaj več, narediti še korak naprej, a zaradi tega, ker sem toliko tvegal, se ni povsem izšlo," je povedal mladi slovenski smučar.

V Kranjski Gori se bo SP končal v četrtek. Foto: EPA
V Kranjski Gori se bo SP končal v četrtek. Foto: EPA