Kranjska Gora bo gostila tako ženske kot moške tekme svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Kranjska Gora bo gostila tako ženske kot moške tekme svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je nazadnje tekmovanje za svetovni pokal gostil leta 2019, od takrat pa so se morale smučarke štirikrat seliti v Kranjsko Goro. Poleg Maribora je za prihodnjo sezono odpadel tudi Zagreb, kjer so imeli prav tako težave s pripravo proge.

Sezona se bo konec oktobra začela v Söldnu. Specialisti za hitre discipline bodo imeli pred odhodom v ZDA smukaški preizkus na Zermattu, ki je lani odpadel zaradi pomanjkanja snega.

Sledi bolj ali manj tradicionalen program, tudi letos pa smučarji tehničnih disciplin konec februarja potujejo čez lužo. Slovenija bo v Kranjski Gori gostila smučarke 6. in 7. januarja ter smučarje 9. in 10. marca.

Novost v koledarju bo moška ekipna tekma v Kitzbühelu, ženska pa bo v Crans Montani, takšno različico tekmovanja so testirali januarja letos na mladinskem svetovnem prvenstvu. Pri tem ekipo sestavljata dva smučarja, eden tekmuje v superveleslalomu, drugi v slalomu.

V koledarju ni več paralelnih tekem in alpske kombinacije, bo pa pri ženskah po 22 tehničnih in hitrih disciplin, pri moških pa bo 24 tehničnih in 21 hitrih.

Finale bo tokrat konec marca v Saalbachu.